2014-08-13 05:40:13
Φωτογραφία για Με άφησε και τώρα γύρισε πίσω. Πώς θα ξεπεράσω το φόβο μου;
Στο ερώτημά σου αποτυπώνεις ένα διαχρονικό συναισθηματικό δίλημμα, το αν «πρέπει» ή «δεν πρέπει» να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που στο πρόσφατο παρελθόν σε πλήγωσε, τερματίζοντας την ερωτική σας σχέση, την οποία δεν ήταν σίγουρος πως επιθυμούσε Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναρωτηθείς αρχικά ποιό είναι το δικό σου κίνητρό για να μπεις και πάλι σε μια σχέση με αυτό τον άνδρα.

Πιστεύεις πως πράγματι επιθυμεί και μπορεί να σου προσφέρει μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη σχέση αυτή την χρονική στιγμή; Θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία ακόμη στα όνειρα και στις προσδοκίες που είχες τότε για εσάς; Υπάρχουν συναισθήματα ή συμπεριφορές που εσύ θα ήθελες να δείξεις σε αυτή τη νέα σας προσπάθεια; Ή δεν έχεις βρει ακόμη κάτι άλλο να σε συνεπάρει κι έτσι γυρνάς και πάλι σε μια γνώριμη κατάσταση, που δεν κάλυψε τις συναισθηματικές σου ανάγκες;

Ακόμη, ένα σπουδαίο ερώτημα που είναι απαραίτητο να απευθύνεις σε εκείνον είναι «γιατί τώρα;»
. Γιατί αυτή τη χρονική στιγμή θέλει να είστε και πάλι μαζί... γιατί τώρα είναι σίγουρος πως θέλει μια σχέση μαζί σου; Είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή σε όσα μοιραστεί, ώστε να προσεγγίσεις τα δικά του κίνητρα. Είναι βέβαιο πως το τέλος που έδωσε τότε στην σχέση σας άφησε ένα συναισθηματικό τραύμα σε εσένα, ένα τραύμα που τώρα εκλύει φόβο για την πιθανότητα να πληγωθείς ξανά.

Εάν αισθανθείς πως πράγματι αυτή η σχέση «χωράει» μια δεύτερη ευκαιρία, εάν θεωρείς πως ο άνδρας αυτός έχει παραπάνω πράγματα να προσφέρει σε εσάς και αν κι εσύ από πλευράς σου νιώθεις πως έχεις ακόμη υγιή συναισθήματα να προσφέρεις σε εκείνον τότε ενδεχομένως αξίζει να πάρεις το ρίσκο της επανασύνδεσης, με συναίσθηση όμως του ιστορικού σας, Δώσε χρόνο σε εκείνον να σε κερδίσει από την αρχή και μην βιαστείς να επενδύσεις συναισθηματικά. Φυσικά μια επανασύνδεση δε θα μπορέσει να λειτουργήσει εάν κι εσύ δεν αφεθείς, όμως είναι σημαντικό να αφήνεσαι σταδιακά μιας και οι άνθρωποι για τους οποίους τρέφουμε συναισθήματα  που δεν εκτιμούν, μπορούν να γίνουν συναισθηματικά επικίνδυνοι για εμάς.

Κάποιες φορές αξίζει να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία για να επιβεβαιώσουμε πού μπορεί να οδηγήσει μια σχέση... Κάποιες άλλες φορές όμως, όταν βαθιά μέσα μας ξέρουμε πως έχουμε εξαντλήσει κάθε ευκαιρία, είναι απαραίτητο να μην αποφύγουμε την αλήθεια που στέκει μπροστά μας, προχωρώντας παρακάτω και προφυλάσσοντας την ψυχική μας ισορροπία, τον συναισθηματικό μας κόσμο, την σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ