2014-08-14 10:40:46
Φωτογραφία για Μεγάλη αδικία στο 401 ΓΣΝΑ καταγγέλλει αναγνώστης...
Αγαπητό tromaktiko την προηγούμενη εβδομάδα συνήλθε η επιτροπή για την αξιολόγηση και την τοποθέτηση των προϊσταμένων στις κλινικές του 401 ΓΣΝΑ.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία ένα από τα κριτήρια για  την τοποθέτηση είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον 10ετούς κλινικής εμπειρίας στα μεγάλα νοσοκομεία (401-424-414). Κλινική εμπειρία πέραν των 10 ετών πριμοδοτείται με 0,3 μόρια ανά μήνα.

Από τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν διαπιστώνεται αδικία εις βάρος Ανχου (ΥΝ) η οποία δεν κατέλαβε την θέση που ήθελε.

 Συγκεκριμένα, για την θέση της προϊσταμένης στην κλινική που νοσηλεύονται τα  εν΄ενεργεία  στελέχη του ΕΣ (6ος όροφος) είχαν υποβάλλει αναφορές προτίμησης 2 Ανχες (ΥΝ).

Από αυτές η μία Ανχης έχει υπηρετήσει όλα της τα χρόνια σε κλινικές και τμήματά του 401 ΓΣΝΑ που έχουν τόσο νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και νοσηλευόμενους (και συνεπώς έχει την προβλεπόμενη κλινική εμπειρία) και βέβαια πήρε τα προβλεπόμενα μόρια που τις αναλογούσαν. Εννοείται ότι έχει όλα τα άλλα προβλεπόμενα κριτήρια επιλογής.


Η δεύτερη υπηρετεί τα τελευταία -περίπου- 13 έτη στο τμήμα των λοιμώξεων. Το τμήμα αυτό αποτελείται από ένα άτομο (την εν' λόγω Ανχη) ΧΩΡΙΣ άλλο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και νοσηλευόμενους. Έτσι η εν' λόγω Ανχης συμπλήρωσε μόρια κλινικής εμπειρίας σε ένα τμήμα που ήταν ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ. Η εν' λόγω Ανχης  πήρε τα μόρια που τις αναλογούσαν (αφού θεωρήθηκε ως κλινική εμπειρία η εμπειρία της σε ένα τμήμα )  και μάλιστα πήρε και περισσότερα μόρια για κάθε μήνα υπηρέτησης στην κλινική .

Διερωτώμαι:

   α.   Πως είναι δυνατόν κάποιος να συμπληρώνει νοσηλευτική εμπειρία κάπου που δεν έχει νοσηλευόμενους (σε μια κλινική που δεν υπάρχει);

   β.   Πως είναι δυνατόν κάποιος να παίρνει  μόρια για κάθε μήνα υπηρέτησης (πέραν των προβλεπομένων) σε μια κλινική ;

   γ.   Πως είναι δυνατόν να τοποθετείται προϊσταμένη σε μία τόσο σοβαρή κλινική μία Ανχης που έχει ελάχιστη πραγματική κλινική εμπειρία σε κλινικές του νοσοκομείου αλλά έχει ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ; Από την άλλη να μην τοποθετείται μια Ανχης που έχει την προβλεπόμενη αλλά και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κλινική εμπειρία;

   δ.   Ποια είναι τα συμφέροντα που οδήγησαν την επιτροπή στο να τοποθετήσει ως προϊσταμένη σε κλινική του νοσοκομείου μια Ανχη που δεν έχει την προβλεπόμενη πραγματική κλινική εμπειρία και να μην τοποθετήσει αυτή που πληρεί τα προβλεπόμενα κριτήρια;

   ε.   Που είναι αυτή η περιβόητη διαφάνεια και αξιοκρατία στον ΕΣ;

Θέλω να πιστεύω ότι σας διακατέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης, θα ασχοληθείτε με το θέμα και, με την πολύτιμη βοήθειά σας, θα αρθεί η αδικία που αυτή τη στιγμή υφίσταται.

Σας ευχαριστώ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κατάντημα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κατάντημα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ