2014-08-14 16:17:50
Φωτογραφία για Στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία ενέκρινε ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την έγκριση ενός ειδικού προγράμματος για να αναπτυχθεί στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία. Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ. Στη νότια Ρωσία τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Κατά την επίσκεψή του στην Κριμαία ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ρώσοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να προασπίσουν τη χώρα τους, αλλά όχι για να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, συμπληρώνοντας: «Το υπουργείο Άμυνας έχει προετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για να συσταθεί και να αναπτυχθεί στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία. Ενέκρινα αυτό το πρόγραμμα, δεν θα είναι υπερβολικό, ούτε ακριβό».


Στη νότια Ρωσία τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια

 

Η ρωσική φάλαγγα, αποτελούμενη από περίπου 300 περίπου φορτηγά, που κατευθύνεται προς την Ουκρανία, βρισκόταν το πρωί της Πέμπτης στη μεθοριακή περιοχή του Ροστόφ στη νότια Ρωσία.

Η φάλαγγα, που μεταφέρει 1.800 τόννους τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και γεννήτριες, βρισκόταν το βράδυ της Τετάρτης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βορονέι, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και παρέμεινε αποκλεισμένη τη νύχτα εξαιτίας της διαμάχης ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με τον τρόπο διανομής της βοήθειας στο ουκρανικό έδαφος.

Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο ΛουγκάνσκΟ Βαλέρι Μπολότοφ, ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ανακοίνωσε την παραίτησή του επειδή, όπως είπε, έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλόβαθμο πρόσωπο στην ηγεσία των αυτονομιστών που παραιτείται την τελευταία εβδομάδα καθώς είχε προηγηθεί η παραίτηση του πρωθυπουργού της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Την είδηση για την παραίτηση του Μπολότοφ, του αυτοανακηρυχθέντος κυβερνήτη της επαρχίας, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό δίκτυο Rossiya 24, την ώρα που εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης ανακοίνωνε ότι το τελευταίο 24ωρο στο Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι από αεροπορικές επιθέσεις.
efsyn.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ