2014-08-14 17:37:25
Φωτογραφία για Περισσότερες από 75.000 συσκευές ios jailbroken μολύνθηκαν με Trojan
Σύμφωνα με την αναφορά που έγινε την Πέμπτη στο συνέδριο  SecurityLab  περισσότερες από 75.000 συσκευές ios iphone και ipad μολύνθηκαν με τον Trojan που κατάφερε να παραπλανήσει τις διαφημίσεις σε κινητές συσκευές.

Το κακόβουλο πρόγραμμα που ονομάζεται AdThief στηρίζεται στην επέκταση του Cydia υποστρώματος (cydiasubstrate)και υπάρχει μόνο για τις patched συσκευές της Apple, που υπόκεινται στη διαδικασία του jailbreak.

Όπως εξήγησε ο αναλυτής antivirus Axel Apvril, το κακόβουλο λογισμικό αλλάζει την ταυτότητα των διαφημιστών, και ως εκ τούτου τα έσοδα από τις διαφημίσεις κατευθυνόντανε στους επιτιθέμενους.

Οι ειδικοί δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του εισβολέα αλλά δημιουργός του AdThief είναι ένας Κινέζος με το όνομα "vxer Rover 12421" που όμως δεν παραδέχεται την ενοχή του και υποστηρίζει πως άλλοι χρησιμοποίησαν τον κώδικα

Με λίγα λόγια όταν κάνετε κλικ σε κάποια διαφήμιση όπως για παράδειγμα στο blog τα έσοδα στις μολυσμένες συσκευές δεν πηγαίνουν στον συγγραφέα η τον προγραμματιστή αλλά τα ανακατευθύνει σε αυτούς.

Οι συσκευές που δεν έχουν jailbreak δεν έχουν κανένα φόβο από τον συγκεκριμένο trojan
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ