2014-08-15 15:42:55
Φωτογραφία για Η… κατάρα του τάφου χτύπησε τον Σαμαρά:  Στο κρεβάτι ο πρωθυπουργός...
Οι κακεντρεχείς έσπευσαν να πουν ότι τον χτύπησε η κατάρα του...

τάφου αλλά η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπαθε ένα απλό λουμπάγκο. Στην Πύλο, όπου βρίσκεται ο κ. Σαμαράς καθηλώθηκε στο κρεβάτι του στο ξενοδοχείο Costa Navarino και δεν παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στην Παναγία τη Μυτριδιώτισσα στην Πύλο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο eleftheriaonline.gr το λουμπάγκο προήλθε από μαι απότομη κίνηση την ώρα που κολυμπούσε. Στην δοξολογία τον εκπροσώπησε η σύζυγός του Γεωργία συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Καφαντάρη.

Μάλιστα θα παρατείνει για μια ακόμη ημέρα την παραμονή του για να αναρρώσει και να μπορέσει να συναντήσει τους φίλους του.

Ο κ. Σαμαράς και η δόξα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στο μεταξύ, όπως περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο κ. Σαμαράς δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του μετά την επίσκεψη στην Αμφίπολη. Στο αεροπλάνο της επιστροφής μιλούσε συνεχώς για τον Μέγα Αλέξανδρο. Τον συνεπιβαίνοντα υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα τον εντυπωσίασαν, όπως έλεγε, οι λεπτομέρειες που γνώριζε ο Πρωθυπουργός για τον μεγάλο στρατηλάτη.


Σε κάποια στιγμή, ενώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 28.000 ποδών, ο κ. Σαμαράς γύρισε στον κ. Τασούλα και του αφηγήθηκε μια σχεδόν άγνωστη ιστορία, με πολιτική όμως σημασία, από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους Την άνοιξη του 334 μ.Χ. ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος ετοιμαζόταν να περάσει τον Ελλήσποντο, σκέφθηκε αυτούς που θα άφηνε πίσω του. Για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και κυρίως για να έχει όλους τους ευγενείς και άρχοντες ευχαριστημένους άφησε στον έναν την είσπραξη των φόρων, στον άλλον την είσπραξη των δασμών από τα τελωνεία, σε έναν άλλον κτήματα και εκτάσεις, και γενικά σε όλους άφησε κάτι.

 Κάποια στιγμή (αφηγείται ο Πρωθυπουργός) ο πιστός στρατηγός του Περδίκκας τού λέει: «Τα έδωσες όλα, τι άφησες για τον εαυτό σου;». Και ο Μεγαλέξανδρος του απάντησε: «Αφησα για μένα το καλύτερο, τη δόξα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στους δήμους τα ευρωπρόστιμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στους δήμους τα ευρωπρόστιμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ