2014-08-15 16:42:09
Φωτογραφία για Δικηγόροι απατεώνες υποσχέθηκαν σε επιχειρηματία δουλίτσα εκατομμυρίων
Καραμπινάτοι απατεώνες αποδείχτηκαν οι δύο δικηγόροι που εμφανίστηκαν σε επιχειρηματία και του υποσχέθηκαν ότι θα κλείσουν δουλειά -μαμούθ προς όφελός του. Τελικά πιάστηκαν, αλλά η ζημιά που έπαθε ο επιχειρηματίας είναι μεγάλη.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 31 και 32 ετών, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σε ιδιοκτήτη εταιρίας ψυκτικών μηχανημάτων και του υποσχέθηκαν ότι θα μεσολαβούσαν στην τράπεζα για να τσιμπήσει ανάθεση συντήρησης ύψους 10 εκατ. ευρώ!

Ο 31χρονος το έπαιξε δικηγόρος με υψηλές γνωριμίες και για να πείσει τον επιχειρηματία του παρουσίασε τον 32χρονο ως επίσης δικηγόρο και υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου.

Ο επιχειρηματίας "τσίμπησε" και άρχισε να καταβάλλει χρήματα στους δύο δικηγόρους είτε μέσω τραπεζικών καταθέσεων είτε αυτοπροσώπως στον 31χρονο. Συνολικά, οι απατεώνες του απέσπασαν 25.000 ευρώ, αλλά κάποια στιγμή το θύμα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.


Απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ανίχνευσε τα ηλεκτρονικά ίχνη των απατεώνων και παρακολούθησε συνομιλίες που είχαν με το θύμα. Αφού βεβαιώθηκαν για την αλήθεια των καταγγελλομένων από τον επιχειρηματία, προχώρησαν σε έρευνες.

Κατέσχεσαν, ένα λαπτοπ, ένα tablet, ένα κινητό και δύο κάρτες Sim, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο ένας από τους δύο δικηγόρους είχε αναμιχθεί και στο παρελθόν σε παρόμοια απάτη.

Ωστόσο, οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Εν τω μεταξύ, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε όχι μόνο 25.000 ευρώ, τα οποία έδωσε στους απατεώνες, αλλά 1 εκατ. ευρώ, γιατί προέβη σε αγορά μηχανημάτων που θα του ήταν απαραίτητα, αν έπαιρνε τη δουλειά συντήρησης από την τράπεζα, όπως του υποσχέθηκαν...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ