2014-08-16 11:59:47
Φωτογραφία για Σουνίτης Κληρικός του Ιράκ: 'πελάτης' της Μοσάντ ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους»
 Οι θάνατοι και οι καταστροφές των περιουσιών αμέτρητων μουσουλμάνων και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων, προκάλεσαν τις δηλώσεις του δημοφιλούς σουνίτη κληρικού Sheikh Ahmad Qubaisi,

«ο οποίος περιέγραψε τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντ, αρχηγό των συμμοριών του ‘Ισλαμικού Κράτους’, ως τρομοκράτη και πράκτορα των Εβραίων, που έχει συλλέξει σαλαφιστικές ομάδες τρομοκρατών.

Ο Sheikh Ahmad Qubaisi σε βίντεο που μεταδόθηκε στο CNN απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν σε θρησκευτικά προσκυνήματα στην πόλη της Μοσούλης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών του  ‘Ισλαμικού Κράτους’. Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο γιος σκύλου, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είναι ‘πελάτης’ των Εβραίων».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ που μετονομάσθηκε σε «Ισλαμικό Χαλιφάτο» στα τέλη Ιουνίου, διακήρυξε ότι ο επικεφαλής αλ Μπαγκντάντι γίνεται ο διάδοχος του Ισλάμ.


«Ο αλ Μπαγκντάντι μέσα από μια μαγνητοφώνηση ομιλία δήλωσε ότι το «Ισλαμικό Κράτος» αντιπροσωπεύει τη λύση στο λαό και τη διέξοδο από τους αξιωματούχους, πρίγκιπες και ηγέτες και καθόρισε τον εαυτό του ως διάδοχο του κράτους των μουσουλμάνων και πρέπει οι πιστοί να ορκίζονται στον τρομοκράτη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, και έτσι εκτός από αρχηγός έγινε και ιμάμης», δήλωσε ο κληρικός Qubaisi.

Σύμφωνα με το ιρακινό δημοσίευμα,  ο Ahmed Muhammad Ahmed el-Tayeb, μεγάλος Ιμάμης της αλ Αζάρ και πρόεδρος  του Πανεπιστημίου αλ Αζαρ, εξήγησε ότι στην ισλαμική νομολογία, αυτά που διατείνεται το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» δεν υπάρχουν.

Θα τονίσει ότι «δεν υπάρχει εκπρόσωπος του Μωάμεθ, απλά οι εκάστοτε αρχηγοί, στην αραβική ιστορία,  προφύλασσαν τη θρησκεία, αλλά δεν την εκπροσωπούσαν οι ίδιοι».

--

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ