2014-08-16 15:38:20
Φωτογραφία για Έρχεται στην Πάτρα ο Γιώργος Κιμούλης με τις Θεσμοφοριάζουσες - Τιμές εισιτηρίων
Συνεχίζεται η μεγάλη περιοδεία της παράστασης αρχαίου δράματος «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, που έχει ανεβάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη.

Μάλιστα το ενδιαφέρον στοιχείο της συγκεκριμένης παράστασης που έχει συζητηθεί πολύ είναι πως στην δραματουργική επεξεργασία του δημοφιλούς έργου του Αριστοφάνη συνεργάστηκε και ο γνωστός blogger Πιτσιρίκος.

Όπως διαβάσαμε στο σάιτ thetoc.gr, η περιοδεία του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά και Θανάση Αλευρά, εμπλουτίζεται και με νέες ημερομηνίες, από την Καλαμάτα έως την Χαλκίδα και την Πάτρα έως τη Σαλαμίνα.

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» θα παρουσιαστούν στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στην οδό Γερμανού και Σωτηριάδου στο πλαίσιο του 33ου Επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ (ο Γιώργος Κιμούλης είχε φιλοξενηθεί και στο περσινό Φεστιβάλ με την παράσταση «Μήδεια») την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 στις 21.30. Ήδη έχουν έρθει και θα διατεθούν στην προπώληση τα εισιτήρια της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες». Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ Γενική είσοδος, 15 ευρώ Μαθητές, Φοιτητές και 12 ευρώ Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι.


Το πιο «πολιτικό» έργο του Αριστοφάνη, όπως έχει σημειώσει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του, Γιώργος Κιμούλης, «ταξιδεύει» ανά την Ελλάδα σε αρχαία και σύγχρονα θέατρα μεταγγίζοντας το λόγο του αρχαίου κωμικού και την ανησυχία του: «Μήπως τελικά το πρόσωπο του μέλλοντος είναι θηλυκού γένους;

Σύμφωνα με το «στόρι» του έργου του Αριστοφάνη, στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, ο γνωστός ποιητής Ευριπίδης εξαιρετικά ανήσυχος, επισκέπτεται έναν συγγενή του για να του ζητήσει να τον βοηθήσει. Κινδυνεύει η ζωή του.

Όλες οι γυναίκες της πόλης, που σήμερα βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να βρουν έναν τρόπο να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημίζει στα έργα του. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτόν, είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Συγγενής.

Αυτός είναι ο ρόλος με τον οποίο επιλέγει να αναμετρηθεί ο Γιώργος Κιμούλης ενώ το ρόλο του Ευριπίδη υποδύεται ο δημοφιλής Δημήτρης Πιατάς. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Φαίη Ξυλά (Γυναίκα), Θανάσης Αλευράς (Αγάθων), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Θεράπων) Δημήτρης Ραφαήλος (Κλεισθένης), και Χάρης Χιώτης (Τοξότης). Τους πλαισιώνει 14μελής γυναικείος χορός. Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, η σκηνογραφία του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Διονύση Τσακνή.

Χορός: Νάντια Ανθοπούλου, Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιάρου, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Ματίνα Νικολάου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Ειρήνη Τσάβα.

Η παράσταση ανέβηκε την Τετάρτη 13 Αυγούστου στο Άργος (Αρχαίο Θέατρο) και ακολουθούν την Πέμπτη 28 Αυγούστου το Ξυλόκαστρο (Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης), την Παρασκευή 29 Αυγούστου η Πάτρα (Ρωμαϊκό Ωδείο), το Σάββατο 30 Αυγούστου η Σαλαμίνα (Ευριπίδειο Θέατρο) και την Κυριακή 31 Αυγούστου η Χαλκίδα (Θέατρο Ορέστης Μακρής).

Την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου η παράσταση θα παιχθεί στον Κορυδαλλό στην Αθήνα (Θέατρο Θανάσης Βέγγος) και την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά (Βεάκειο Θέατρο).

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι σταθμοί στην Αθήνα και την Αττική ενώ η τελευταία παράσταση προγραμματίζεται να δοθεί την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ηρώδειο.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ