2014-08-16 19:56:08
Φωτογραφία για Η πόλη των Simpsons φτιαγμένη με Lego!
Ο Matt De Lanoy κάνει μία απολαυστική βουτιά στα παιδικά του χρόνια και συνθέτει την πόλη που τοποθετούνται οι Simpsons από τουβλάκια Lego Για τα περισσότερα παιδιά του κόσμου τα τουβλάκια της Lego είναι από τα πρώτα παιχνίδια της ζωής τους με τα οποία προσπάθησαν να δημιουργήσουν τους δικούς τους φανταστικούς κόσμους. Τελευταία όμως παρατηρούμε ότι τα εν λόγω τουβλάκια αποτελούν πόλο έλξης και ενήλικων ανθρώπων οι οποίοι αδυνατώντας να αποκοπούν από αυτήν την παιδική τους δραστηριότητα, τα ξαναπιάνουν στα χέρια τους και συνθέτουν μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα.

Πρόσφατα είχαμε δει το παράδειγμα του καναδού φωτογράφου Jeff Friesen ο οποίος εμπνεύστηκε  από τα εξαιρετικά “έργα τέχνης” του street artist Bansky και έκανε μία αναπαράσταση των τοιχογραφιών μέσα από φωτογραφίες. Θαυμάσαμε το ξενοδοχείο από την αγαπημένη μας ταινία «Grand Budapest» όπως το έφτιαξε ο Ράιν Ζιγκελμπάουερ με τη βοήθεια 50 χιλιάδων Lego για να διαφημίσει την ομώνυμη ταινία που κυκλοφορεί σε DVD και Blu-Ray ενώ οι κάτοικοι και οι τουρίστες του Λονδίνου είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν μία ολόκληρη στάση λεωφορείου φτιαγμένη από τα τουβλάκια
. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι η Βουδαπέστη μπήκε λίγους μήνες πριν στο Βιβλίο Γκίνες δημιουργώντας το «Υψηλότερο Κτήριο που έχει κατασκευαστεί με πλαστικά τουβλάκια» .

Είναι πολλά τα παραδείγματα και στη παιχνιδιάρικη αυτή λίστα έρχεται να προστεθεί και η προσπάθεια του ντιζάινερ Matt De Lanoy ο οποίος αντλεί έμπνευση από τη δημοφιλή σειρά Simpsons και με τη βοήθεια των Lego κατασκευάζει σημαντικά σημεία της πόλης Springfield (η πόλη όπου τοποθετούνται οι ήρωες της σειράς).

Οι λάτρεις της σειράς θα αναγνωρίσουν στις φωτογραφίες που ακολουθούν πολλά από τα μέρη όπου εξελίσσεται η σειρά ενώ οι πιο δημιουργικοί ίσως εμπνευστούν για να προβούν στους δικούς τους πειραματισμούς με τα τουβλάκια της Lego.

Γιατί όλοι μέσα μας, κρύβουμε ένα παιδί που δεν θέλει να μεγαλώσει Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ