2014-08-17 08:04:08
Φωτογραφία για Αν εκλεγεί πάει ΝΑΤΟ, αν όχι…Προεδρικό;
Αν εκλεγεί πρόεδρος της Στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, τον Σεπτέμβρη, ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τότε αρχές του καλοκαιριού του 2015 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Οι επομενοι παίρνουν σειρά, και στο Μαξίμου μόνη εκκρεμότητα μένει να γεμίσει το κενό που θα αφήσει η αποχώρηση του Δ. Αβραμόπουλου για τις Βρυξέλλες.

Αν όμως δεν έκλεγει;

(*κατι διόλου απίθανο με δεδομένο αλλωστε πως οι συσχετισμοί είναι μάλλον αρνητικοί και η Ελλάδα συχνά «στεναχωρεί» το ΝΑΤΟ – Σήμερα πχ ο Ε. Βενιζέλος αρνήθηκε στρατιωτική συμμετοχή μας στο Ιράκ).

Πολλοί εκτιμούν πως αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να προκαλέσει ενδιαφέρουσες εξελίξεις και να δώσει την ευκαιρία στο Μαξίμου να βγεί απο την δύσκολη θέση που βρίσκεται αναζητώντας τον αντικαταστάτη του Δ. Αβραμόπουλου. (απο την μια με τους «Καραμανλικούς» που δεν θα ήθελαν π.χ. ο Γ. Καρατζαφερης να αντικαταστήσει τον Δ. Αβραμόπουλο στο ΥΠΕΘΑ και απο την αλλη με οσους δεν θα ηθελαν εναν υπουργο απο το ΠΑΣΟΚ).


Και αυτό γιατί θα καταστεί ισχυρό το επιχείρημα πως «έκλεισε» ένας κύκλος με την «ΝΑΤΟικη» μάχη στα τέλη Σεπτεμβρίου και πλέον ο Α/ΓΕΕΘΑ προλαβαίνει να παραιτηθεί (εξέλιξη που ικανοποιεί και όσους θα ανέλθουν στην ιεραχία) και να ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να γίνει ο επόμενος ΥΕΘΑ στα μέσα Οκτωβρίου που θα φύγει για τις Βρυξέλλες ο Δ. Αβραμόπουλος.

ΠΗΓΗ: http://yened.wordpress.com/2014/08/16/%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ