2014-08-18 07:16:22
Φωτογραφία για Aφάνισαν ένα ολόκληρο χωριό στο Βόρειο Ιρακ οι Τζιχαντιστές μέσα σε δύο μόλις μέρες
Παγκόσμιο αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο αφανισμός ενός ολόκληρου χωριού στο βόρειο Ιράκ καθώς... οι αντάρτες εκτέλεσαν πάνω από 400 άνδρες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, και μάλιστα μέσα σε δύο μόλις μέρες.

Οι λιγοστοί χωρικοί που επέζησαν, κατέφυγαν στα βουνά και μίλησαν με το κινητό σε συγγενείς τους, περιγράφοντας τη σφαγή. Ένας συγγενής θυμάτων είπε ότι στο χωριό Κότσο σκοτώθηκαν 420 άνδρες και πως από τα 1705 άτομα στο χωριό κατάφεραν να διαφύγουν μόλις 108.

Ένας από τους επιζώντες της σφαγής, είπε ότι μαζί με τους άνδρες οι φανατικοί ισλαμιστές έβαλαν και αγόρια άνω των 12 ετών, και πως αφού τους αφαίρεσαν χρυσαφικά και ό,τι άλλο είχαν πάνω τους τους σκότωσαν. Τις γυναίκες τις οδήγησαν στο όρος Σιντζάρ.

Ένας από τους βουλευτές της μειονότητας των Γιαζίντι, είπε ότι είχαν δοθεί υποσχέσεις στους χωρικούς για προστασία, αλλά αφέθηκαν στο έλεος των φανατικών.


Την ίδια ώρα στη γειτονική Συρία, λέγεται ότι οι τζιχαντιστές εξόντωσαν 700 μέλη μιας φυλής που τους αψήφισε, με περίπου 600 από αυτούς να είναι άμαχοι. Την καταγγελία για τη σφαγή στην περιοχή Ντερι Αλ Ζοτρ έκαναν αντικαθεστωτικοί που αγωνίζονται να σταματήσουν την επέλαση των φανατικών Ισλαμιστών στο Χαλέπι.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε αναδύθηκε κατά την αμερικανοβρετανική εισβολή και ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, καθώς και τα ερείπια του συριακού εμφυλίου, όταν δυτικές και αραβικές χώρες στήριξαν και να εξόπλισαν τους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ. Οι τζιχαντιστές έκαναν πρωτεύουσά της την συριακή πόλη Ράκα και από τον Ιούνιο επανήλθαν στο Ιράκ. Κατέλαβαν το ένα τρίτο της χώρας και πήραν λάφυρα από τον ιρακινό στρατό μεγάλες ποσότητες αμερικανικού οπλισμού. Ανακήρυξαν Χαλιφάτο στις περιοχές που ελέγχουν στις δυο χώρες και όπως λένε θέλουν να φτάσουν στις ακτές της Μεσογείου και εξοντώνουν κάθε άλλο αντικαθεστωτικό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ