2014-08-18 14:45:34
Φωτογραφία για Η Opel στο ADAC Rallye Deutschland
Το ADAC Rallye Deutschland, 21 – 24 Αυγούστου είναι ένα ταξίδι σε μία νέα διάσταση για τις περισσότερες ομάδες που αγωνίζονται στο φετινό ADAC Opel Rallye Cup. Αυτός ο αγώνας είναι ένας ακόμα γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Οι ομάδες της Opel θα τρέξουν και στις 18 ειδικές διαδρομές σε δύο βαθμολογούμενους γύρους, που θα αποτελέσουν για τους νέους οδηγούς μία ισχυρή πρόκληση λόγω της συνολικής διάρκειας του αγώνα.

Το φετινό Rallye Deutschland θα έχει τη βάση του στο Porta Nigra στο Trier, αντί της Κολωνίας. Η δοκιμασία των ομάδων ξεκινά σήμερα με τους αναγνωριστικούς γύρους για τη δημιουργία των pace notes. Αφού γίνει η εκκίνηση όπως πάντα από το service park του ράλι, οι 18 ειδικές θα οδηγήσουν τους αγωνιζόμενους σε ειδυλλιακές αλλά απαιτητικές ασφάλτινες διαδρομές στην περιοχή Moselle ενώ ο βαθμός δυσκολίας θα αυξηθεί στη στρατιωτική περιοχή του Baumholder με το διάσημο κομμάτι ‘Panzerplatte’ και το θρυλικό άλμα ‘Gina’.


Ο τριήμερος αγώνας θα καλύψει μία συνολική απόσταση 1.227 km – σχεδόν τριπλάσια ενός τυπικού αγώνα των ADAC Rallye Masters – συμπεριλαμβανομένων 326 km χρονομετρημένων ειδικών. Η ειδική Panzerplatte Lang έχει μήκος 42,5 km και τα αυτοκίνητα θα την περάσουν δύο φορές το Σάββατο. Πριν από κάθε πέρασμα, οι αγωνιζόμενοι θα ολοκληρώνουν επίσης ένα σπριντ 3 χλμ. στο Arena Panzerplatte, που έχει χαρακτήρα σιρκουί.

Την Παρασκευή, οι ομάδες ADAM θα κάνουν τον πρώτο γύρο με έξι ειδικές που περιλαμβάνουν περίπου 100 χρονομετρημένα χλμ. Ο δεύτερος γύρος θα διαρκέσει από το Σάββατο το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Αν και το ADAC Rallye Deutschland αντιπροσωπεύει μία τεράστια πρόκληση για έμπειρους αγωνιζόμενους στο ADAC Opel Rallye Cup, η δυσκολία θα είναι μεγαλύτερη για την οδηγό της Opel, Lina Van de Mars. Λόγω της περιορισμένης εμπειρίας της, η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια αντιμετωπίζει την περιπέτεια ‘Deutschland Rallye’ με τον απαιτούμενο σεβασμό: «Δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο ράλι, αλλά έχω λάβει πολλές αναφορές και πήρα μία γεύση του τι με περιμένει,» λέει. «Κύριος στόχος μου είναι να τερματίσω την Κυριακή. Αλλά πραγματικά ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τις μεγάλες δυσκολίες και τους πολλούς οπαδούς!» Περισσότερες πληροφορίες για τις εμπειρίες της Lina Van de Mars στα ράλι υπάρχουν στο διαδικτυακό τόπο www.opel-motorsport.com στο τμήμα “Lina’s Rallye World”, όπου η Βερολινέζα μιλά για τις περιπέτειές της στο Opel ADAM Cup.

Εκτός του ότι θα παρακολουθούν τις τύχες των αγωνιζόμενων στο ADAC Opel Rallye Cup, οι ειδικοί των ράλι ενημερώνονται άμεσα για τα κατορθώματα των δύο οχημάτων 190 hp ADAM R2 του ADAC Opel Rallye Junior Team. Ο Marijan Griebel (25, από το Hahnweiler), και ο Fabian Kreim (21, από το Fränkisch-Crumbach) έχουν ήδη προκαλέσει θετικά σχόλια στους κύκλους των ειδικών κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του αγωνιστικού θεσμού από τότε που το ADAM R2 έλαβε έγκριση τύπου. Συνολικά, το αυτοκίνητο έχει συγκεντρώσει 14 νίκες κατηγορίας σε 19 αγώνες στην Ευρώπη!

Η Opel Rallye Junior Team ευελπιστεί να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία της στο ADAC Rallye Deutschland. «Δεν θα είναι περίπατος στο πάρκο,» παραδέχεται ο Marijan Griebel από προσωπική εμπειρία. «Για να βγεις πρώτος, πρέπει να δώσεις το 100%, ακόμα και το 90% δεν αρκεί. Ασφαλώς έχουμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο και είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για το τι μας περιμένει.» Ο Fabian Kreim δείχνει πιο χαλαρός. «Νοιώθουμε άνεση με το ADAM R2 μας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι και να τρελαθούμε! Νο1 προτεραιότητα είναι να διασχίσουμε τη γραμμή τερματισμού, και θα δούμε πώς θα πάνε τα υπόλοιπα.»

Περισσότερες πληροφορίες για το ADAC Rallye Deutschland και την εμπλοκή της Opel ως επίσημης εταίρου διατίθενται στο διαδικτυακό τόπο www.opel-motorsport.com στο τμήμα “Pure Passion“.

Δημοσίευση by Autocarnet.

Δημοσίευση by Autocarnet.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ