2014-08-18 21:59:29
Φωτογραφία για ΡΕΠΕΣΑ : Ο ΛΑΦΑΓΙΕΤ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ
Ο Γιασμίν Ρέπεσα μιλά για την αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας, Κροατία, το ρόλο που παίζει ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Κροατία αναχώρησε με 14 παίκτες, για την Μπανταλόνα όπου θα δώσει τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πριν την απογείωση από το Ζάγκρεμπ, ο Γιασμίν Ρέπεσα μίλησε στην "Sportske Novosti", για όλα όσα αφορούν την αντίπαλο της Ελλάδας στη φάση των ομίλων.

Η πρώτη ερώτηση ήταν αν φέτος η ομάδα του είναι σε καλύτερη φάση, από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του καλοκαιριού του 2013. "Ναι. Αν θυμάστε, πέρυσι είχαμε πολλά προβλήματα, τα οποία προκλήθηκαν από το σκληρό παρκέ, στο τουρνουά της Στρασμπούρ. Εκεί τραυματίστηκαν πολλοί παίκτες. Συν όσα είχαν προηγηθεί για τους παίκτες, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Φέτος, οι παίκτες είναι μια χαρά, νιώθουν υπέροχα και έχουν αυτοπεποίθηση".


Στο τουρνουά του Πο οι Κροάτες αντιμετώπισαν τους Γάλλους, τους Σέρβους και την Εθνική και ο απολογισμός ήταν μια νίκη, διότι ο Ρέπεσα δεν νοιαζόταν για τα αποτελέσματα, αλλά για να κάνει δοκιμές. Αυτό θα αλλάξει στην Μπανταλόνα, όπου την Τετάρτη (20/8) θα παίξουν με την Ισπανία και στις 21/8 με το Μεξικό ή την Ουκρανία; "Και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι δευτερευούσης σημασίας. Φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Θέλουμε να κάνουμε όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις, να δούμε ότι έχουμε βελτιωθεί. Θα επιχειρήσουμε να νικήσουμε τους Ισπανούς. Θα προετοιμαστούμε για αυτό. Έχουν ψηλούς που είναι καλύτεροι των δικών μας. "Ταΐζουν" τους κοντούς, ενώ διαθέτουν και πολλούς καλούς σουτέρ. Θέλω να δω πώς θα αντιδράσουμε σε όλα αυτά. Σημασία έχει να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια στο παιχνίδι μας".

Κρύβει τακτικές; "Δεν υπάρχει πια κάτι να κρύψουμε".

Οι αντίπαλοι θα κρύψουν; "Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία".

Η επόμενη ερώτηση είχε και γενικότερο ενδιαφέρον, καθώς κλήθηκε να απαντήσει αν έχει πάρει από τον Όλιβερ Λαφαγιέτ ό,τι περίμενε, όταν αποφάσιζε να του δώσει κροατικό διαβατήριο. "Ναι. Παίρνουμε πολλά στην πίεση στην μπάλα, απ' όπου ξεκινούν όλα. Είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο και μας δίνει ισορροπία στην επίθεση. Μας κάνει καλύτερους. Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν καλύτερα, αλλά δεν υπάρχουν ιδεατοί παίκτες".

Πότε οι 14 παίκτες θα γίνουν 12; "Δεν ξέρεις τι ξημερώνει και δεν θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως, με τυχόν τραυματισμό. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως ό,τι και αν γίνει, θα υπάρχει κάποιος να κάνει ένα βήμα μπροστά. Θα κόψω τους δυο τελευταίους, μετά την Μπανταλόνα".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ