2014-08-19 13:30:47
Φωτογραφία για Η BMW Sports Trophy Team Marc VDS κατάφερε να τερματίσει δεύτερη μετά από ένα δραματικό φινάλε - Δύο BMW Z4 GT3 στο top ten
Έξι περίοδοι του αυτοκινήτου ασφαλείας, μία διακοπή 60 λεπτών και ένα συγκλονιστικό φινάλε: Οι οδηγοί και οι ομάδες της BMW έζησαν ένα δραματικό αγώνα, ο οποίος στο τέλος κυριολεκτικά έπαιξε με τα νεύρα τους, στα πλαίσια του 66ου 24-ωρου κλασικού αγώνα στο Circuit de Spa-Francorchamps (Βέλγιο). Μετά από 527 γύρους, οι Dirk Werner (DE), Lucas Luhr (DE) και Markus Palttala (FI) με τη BMW Z4 GT3 αρ. 77 τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Ήταν ο πρώτος τερματισμός στο βάθρο για τη BMW Sports Trophy Team Marc VDS στο αγώνα της έδρας της στις Αρδέννες. Η πίστα απέχει περίπου 140 km από τα κεντρικά γραφεία της ομάδας στο Gosselies (Βέλγιο). Τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Spa κατέκτησαν οι οδηγοί της Audi, Laurens Vanthoor (BE), René Rast (DE) και Markus Winkelhock (DE), οι οποίοι πέρασαν μπροστά από τη BMW Z4 GT3 15 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και κέρδισαν με διαφορά μόλις 7,077 δευτ. σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τερματισμούς όλων των εποχών στο Spa.


Δεύτερη καλύτερη ομάδα BMW ήταν η Ecurie Ecosse που τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα. Οι Alexander Sims, Oliver Bryant, Andrew Smith και Alasdair McCaig (όλοι Βρετανοί) ανταμείφθηκαν για τις ισχυρές επιδόσεις τους με μία έβδομη θέση γενικής κατάταξης, τερματίζοντας δεύτεροι στην κατηγορία Pro-Am Cup. Οι Eric Clément, Benjamin Lariche, Nicolas Armindo και Olivier Pla (όλοι Γάλλοι) έστησαν ένα εντυπωσιακό κυνηγητό με τη BMW Z4 GT3 της Team TDS Racing. Ξεκινώντας τον αγώνα από την 46η θέση, οι τέσσερις Γάλλοι κατάφεραν να τερματίσουν στην 16η θέση γενικής κατάταξης και στην έκτη της κατηγορίας Pro-Am. Οι Stefano Comandini, Eugenio Amos, Stefano Colombo και Michela Cerruti (όλοι Ιταλοί) από τη ROAL Motorsport διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στην 35η θέση.

Οι οδηγοί της BMW έζησαν έναν μαραθώνιο με αρκετά απρόοπτα, πολυάριθμα περιστατικά και έξι εισόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας. Οι κλασικός αγώνας αντοχής διακόπηκε αναγκαστικά για 60 λεπτά μετά από ένα αρκετά σοβαρό ατύχημα. Η BMW Sports Trophy Team Marc VDS ήταν προσηλωμένη στο στόχο σε όλο τον αγώνα και δεν έκανε σχεδόν κανένα λάθος. Η ομάδα υπό τον Bas Leinders (BE) ήταν πρώτη μέχρι 15 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο, λόγω τεχνικών προβλημάτων με το ABS, ο Werner, ο οποίος οδήγησε το τελευταίο stint, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την πρώτη θέση στους δραματικούς τελευταίους γύρους.

Η δεύτερη BMW Z4 GT3 της BMW Sports Trophy Team Marc VDS, με οδηγούς τους Maxime Martin (BE), Augusto Farfus (BR) και Jörg Müller (DE) στάθηκε πολύ άτυχη. Μετά από 140 γύρους το αυτοκίνητο με αρ. 66 αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως στο συνεργείο. Οι Nick Catsburg (NL), Jens Klingmann (DE), Henry Hassid (FR) και Pierre Thiriet (FR) αναγκάστηκαν επίσης να τερματίσουν τον αγώνα πριν την ώρα του με τη BMW Z4 GT3 αρ. 12 της Team TDS Racing.

Jens Marquardt (Διευθυντής Αγωνιστικού της BMW):

«Συγχαρητήρια στην ομάδα των Marc van der Straten και Bas Leinders για τον πρώτο τερματισμό τους στο βάθρο στον εντός έδρας αγώνα τους στο Spa-Francorchamps. Ήταν ένας ακόμα εξαιρετικά συναρπαστικός αγώνας σε αυτή την θαυμάσια πίστα – από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Αν και δεν βρισκόμουν στη πίστα παρακολουθούσα τον αγώνα μέσω live stream και ζητωκραύγαζα. Οι Dirk Werner, Lucas Luhr και Markus Palttala οδήγησαν χωρίς λάθη. Δυστυχώς, ένα τεχνικό πρόβλημα με το αυτοκίνητο μόλις λίγες ώρες πριν τη λήξη, τους στέρησαν την ευκαιρία για μία νίκη γενικής κατάταξης. Με λίγη τύχη θα είχαν καταφέρει περισσότερα. Μετά την περσινή ατυχία μας στις 24 Ώρες του Spa χαιρόμαστε που βρισκόμαστε πάλι στο βάθρο. Οι υπόλοιπες ομάδες BMW Sports Trophy Teams επέδειξαν επίσης ισχυρές επιδόσεις στο Spa. Μερικές φορές είχαμε τέσσερις διαφορετικές BMW Z4 GT3s στο top ten. Αυτό δείχνει πόσο ανταγωνιστικό είναι το αυτοκίνητό μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον εργοστασιακό οδηγό της BMW, Alexander Sims από την ομάδα Ecurie Ecosse, που τερμάτισε δεύτερος στο Pro-Am Cup. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Audi για την τρίτη νίκη της σε τρεις σημαντικούς αγώνες 24-ωρών σ’ αυτό το πρωτάθλημα αντοχής».

Bas Leinders (Διευθυντής Ομάδας BMW Sports Trophy Team Marc VDS):

«Τα αγόρια μου έδωσαν μεγαλειώδη μάχη στην πίστα. Χάσαμε ένα αυτοκίνητο πολύ νωρίς, αλλά είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με τη δεύτερη θέση γενικής κατάταξης των Dirk, Lucas και Markus. Τις τέσσερις τελευταίες ώρες του αγώνα, η δεύτερη BMW Z4 GT3 παρουσίασε επίσης ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα. Αλλά οι οδηγοί του αυτοκινήτου με αρ. 77 έκαναν θαυμάσια δουλειά, κυρίως ο Dirk στο τελευταίο stint πριν τη λήξη του αγώνα. Έπρεπε να πάρουμε κάποια ρίσκα, δεν αλλάξαμε ελαστικά στο τελευταίο pit stop. Θέλαμε να πιέσουμε την Audi να ρισκάρει. Ήταν επίσης ένας αγώνας που δημιούργησε αίσθηση στους οπαδούς. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στο βάθρο με τη BMW και την ομάδα μου».

Dirk Werner (BMW Sports Trophy Team Marc VDS, BMW Z4 GT3 αρ. 77, 2η θέση):

«Ήταν συναρπαστική η οδήγηση στο τελευταίο stint με τον ανταγωνισμό να ‘χτυπάει κόκκινο’. Η ομάδα ρισκάρισε την τελευταία μιάμιση ώρα του αγώνα και ανέπτυξε μία θαυμάσια στρατηγική για την τελική φάση. Ωστόσο, ήταν δύσκολο να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο με φθαρμένα ελαστικά και τεχνικά προβλήματα. Προσπάθησα όσο μπορούσα. Είχαμε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο, αλλά γνωρίζαμε πολύ καλά ότι θα αντιμετωπίζαμε σκληρό ανταγωνισμό. Οι ομόσταυλοί μου Lucas και Markus έκαναν ομοίως φανταστική δουλειά και πίεσαν τρομερά. Είναι φανταστικό για την ομάδα και τη BMW να γιορτάζουν ένα τερματισμό στο βάθρο».

Lucas Luhr (BMW Sports Trophy Team Marc VDS, BMW Z4 GT3 αρ. 77, 2η θέση):

«Είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός κατά τη διάρκεια και των 24 ωρών. Ήμασταν μόλις 7,077 δευτερόλεπτα πριν από το νικητή στο τέλος. Αυτός ο μαραθώνιος θα μπορούσα να έχει ολοκληρωθεί με μία νίκη μας. Δυστυχώς ένα τεχνικό πρόβλημα δεν μας επέτρεψε να αναδείξουμε όλες τις δυνατότητές μας. Γι αυτό δοκιμάσαμε να χρησιμοποιήσουμε τακτική. Είχαμε την κρυφή ελπίδα ότι αυτό θα ήταν αρκετό. Ασφαλώς, η πρώτη αντίδραση έχει μία μικρή δόση απογοήτευσης. Αλλά ήταν φανταστική ημέρα για τη Marc VDS και τη BMW».

Markus Palttala (BMW Sports Trophy Team Marc VDS, BMW Z4 GT3 αρ. 77, 2η θέση):

«Είχα ανάμικτα συναισθήματα αμέσως μετά τον αγώνα. Αρχικά η δεύτερη θέση ήταν κάτι σαν ήττα. Ωστόσο, αν κάποιος μου έλεγε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταφέρναμε να τερματίσουμε στο βάθρο στο Spa, θα πετούσα από τη χαρά μου. Με όλα αυτά που ελέχθησαν και έγιναν είμαι ευχαριστημένος. Πιθανώς ακόμα περισσότερο από αύριο. Αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είχαμε έναν σχεδόν τέλειο αγώνα – και στην πίστα και στα pit stops. Ήμασταν αυτοί που τα έβαλαν με την αρμάδα της Audi. Αυτό κάνει το αποτέλεσμα άκρως συναρπαστικό».

Alexander Sims (Ecurie Ecosse, BMW Z4 GT3, αρ. 79, 7η θέση):

«Είχαμε ένα φανταστικό αγώνα με ένα αυτοκίνητο που ήταν ομοίως φανταστικό. Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνω στο βάθρο και πρέπει να πω ότι νιώθω θαυμάσια. Η ατμόσφαιρα και το τεχνικό επίπεδο του αγώνα ήταν τρομερά. Είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Είμαι σίγουρος ότι θα το γιορτάσουμε δεόντως απόψε».

Δημοσίευση by Autocarnet.

Δημοσίευση by Autocarnet.

Δημοσίευση by Autocarnet.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
5156 - Το «Μαγικό βουνό»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
5156 - Το «Μαγικό βουνό»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ