2014-08-20 18:03:20
Φωτογραφία για 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι αγνόησαν τους Μνημονιακούς
Μόλις 81.000 δήλωσαν ακατάσχετο λογαριασμό μέσω της εφαρμογης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη... δήλωση του ενός και μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Να σημειωθεί ότι οι 81.000 που δήλωσαν ακατάσχετο λογαριασμό είναι ελάχιστοι μπροστά στους περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. 

Οι λόγοι για τους οποίους η προσέλευση στη σχετική εφαρμογή είναι μειωμένη έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχει φορολογική κόπωση και σε μεγάλο βαθμό οι φορολογούμενοι προβλέπουν πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές κατά συνέπεια δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις. Άλλος λόγος για τον οποίο είναι μειωμένη προσέλευση είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό υπόλοιπο στους λογαριασμούς τους προκειμένου να κινηθούν για να το «προστατέψουν» από την κατάσχεση της εφορίας. 

Για να είναι επιτυχής η δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού θα πρέπει ο φορολογούμενος να έχει πιστοποιηθεί στην τράπεζά του γνωστοποιώντας τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ), στέλνει αυθημερόν στις τράπεζες , τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ