2014-08-20 22:46:07
Φωτογραφία για Γ. Σούρλας: Η Αργώ διεθνές έμβλημα της ναυτιλίας
Δείτε την ανακοίνωση:

«Η Αργώ αιώνιο σύμβολο πολιτισμού, ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης των... λαών πρέπει να καταστεί διεθνές έμβλημα της ναυτιλίας», τόνισε ο Γ. Σούρλας κατά την παρουσίαση των πρακτικών των δύο συνεδρίων για την Αργοναυτική Εκστρατεία και του βιβλίου του με τίτλο: «Η Αργώ στην Αρχαία Κολχίδα μετά από 3.500 χρόνια». Επεσήμανε ότι:

«Με την αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας, την άφιξη της Αργούς στην Αρχαία Κολχίδα, την ιστορική διάσταση του Μύθου, όπως προέκυψε από τα επιστημονικά δεδομένα των συνεδρίων διαγράφονται νέες προοπτικές προβολής και αξιοποίησης του θησαυρού αυτού.

Η σύγχρονη Αργώ, πανομοιότυπο αντίγραφο του θρυλικού πλοίου της Αργοναυτικής Εκστρατείας γράφει πλέον τη δική της ιστορία. Με το πολύτιμο φορτίο που φέρει αποτελεί η ίδια ένα θησαυρό που πρέπει να αξιοποιηθεί. Θα είναι το δικό μας κληροδότημα προς τις επόμενες γενιές.


Για να ταξιδεύει και αυτή αιώνια στην ιστορία, περήφανη, αγκυροβολώντας σε νέα λιμάνια, μεταφέροντας αγάπη, ομόνοια, συναδέλφωση τα κυρίαρχα και μεγάλα ζητούμενα της ανθρωπότητας σήμερα, πρέπει να τύχει ιδιαίτερης φροντίδας και προγραμματισμού από την πολιτεία.

Σε εμάς όμως, στην τοπική κοινωνία, ανήκει η ευθύνη για να αναπτυχθούν οι υποδομές, όπως είναι το Μουσείο, ένας χώρος προστασίας για την Αργώ και ενημέρωσης για τους επισκέπτες.

Εμείς πρέπει να προωθήσουμε τις διαδικασίες:

-Για να καταστεί η Αργώ έμβλημα της ναυτιλίας, όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

-Για να είναι την 20η Μαΐου, κάθε χρονιάς που καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, η Αργώ στο επίκεντρο των εκδηλώσεων».

Οι προτάσεις αυτές, που έθεσε ο κος Σούρλας στον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναμένεται να έχουν θετική ανταπόκριση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ... ΖΑΡΝΤΙΜ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ... ΖΑΡΝΤΙΜ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ