2014-08-22 01:26:09
Φωτογραφία για Friends with benefits... Τι πρέπει να γνωρίζεις!
Η νέα μόδα που έχει βρει πολλούς οπαδούς στις νεαρές ηλικίες 20-35 είναι οι σχέσεις μεταξύ φίλων, το friends with benefits όπως είναι γνωστό Οι φίλοι που έχουν τέτοιου είδος σχέσεις με σεξουαλικά οφέλη αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, οι friends with benefits δημιουργούνται από ένα μείγμα φιλίας και σεξουαλικής επαφής που δεν είναι εντός των πλαισίων ενός δεσμού, μίας ερωτικής σχέσης αλλά ούτε και μίας καθαρά σεξουαλικής σχέσης.

Οι δύο φίλοι και σύντροφοι έχουν από κοινού κατανόηση και στήριξη, κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες και μέσω όλων αυτών είναι δεμένοι κοινωνικά και συναισθηματικά. Παράλληλα με αυτό το νέο είδος σχέσης, αποφεύγονται οι «ταμπέλες» μίας σταθερής και μονογαμικής σχέσης. Η μονογαμική σχέση συχνά προκαλεί δυσφορία και πίεση σε ορισμένα άτομα που επιθυμούν να είναι λιγότερο δεσμευμένα και περισσότερο διαθέσιμα για όποια νέα επιθυμία τους.


Έτσι, η εναλλακτική επιλογή των friends with benefits τους δίνει τόσο μία συναισθηματική επαφή όσο και μία σεξουαλική επαφή χωρίς το «κόστος» την αποκλειστικότητας και της δέσμευσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πιο κύρια χαρακτηριστικά της μίας σχέσης friends with benefits που είναι από την μία τα αυξημένα επίπεδα οικειότητας ανάμεσα στους συντρόφους αλλά από την άλλη τα χαμηλά επίπεδα πάθους.

Για τα άτομα που εμπλέκονται στις σχέσεις friends with benefits, ρόλο σημαντικό φαίνεται να παίζει τόσο το φύλο όσο και η γενικότερη στάση που έχει το άτομο προς τη δέσμευση. Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογική δυσφορία του ατόμου (τα συναισθήματα άγχους, θυμού, θλίψης) που μπορεί αν χρωματίζουν την καθημερινότητά του και τη λειτουργία του. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες είναι ευκολότερο να μπουν σε μία τέτοια είδους σχέση συγκριτικά με τις γυναίκες. Μεγάλος αριθμός ερευνών υποστηρίζει πως οι άνδρες είναι αυτοί που αναζητούν να έχουν πολλαπλές ερωτικές συντρόφους και αποφεύγουν τις σχέσεις που έχουν δέσμευση πέραν της σεξουαλικής επαφής. Είναι όμως γεγονός, πως οι γυναίκες, όσες κι αν είναι αυτές που τελικά συνάπτουν σχέση με φίλο τους, έχουν έντονες και πραγματικές συναισθηματικές αντιδράσεις προς τον φίλο-σύντροφό τους και τη μεταξύ τους σχέση.

Επιπροσθέτως, άξιο παρατήρησης είναι πως οι γυναίκες που είναι φίλες-σύντροφοι, έχουν στο 75% των περιπτώσεων ελπίδα για το μέλλον της σχέσης. Ελπίζουν δηλαδή, πως πρόκειται να καταλήξουν σε μία «κανονική», αποκλειστική και ερωτική σχέση με τον φίλο-σύντροφό τους. Για το ποσοστό αυτό, η ελπίδα αυτή είναι και ο λόγος που δεν φεύγουν και παραμένουν σε μία σχέση friends with benefits. Όταν οι ελπίδες τους αυτές δεν βρίσκουν τρόπο ανατροφοδότησης, οι γυναίκες ξεκινούν να θέτουν ανάμεσα στη σχέση τους συζητήσεις αναφορικά με την ασάφεια που την χαρακτηρίζει και την επιθυμία τους να την ξεκαθαρίσουν – με την ελπίδα πάντα, αυτό το ξεκαθάρισμα να οδηγήσει στην ανακούφιση και τη δημιουργία μίας ερωτικής σχέσης.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που εμπλέκονται σε friends with benefits σχέσεις, είναι επιπόλαιοι και δεν δείχνουν να σκέφτονται σε βάθος τις καταστάσεις. Αναλυτικότερα, ο ενθουσιασμός τους και η επιθυμία τους προς το άτομο που θέλουν για σύντροφο, συχνά τους οδηγεί στη λήψη βιαστικών και απερίσκεπτων αποφάσεων χωρίς να λάβουν υπόψη τις προσδοκίες του από την εκάστοτε σχέση ή την καταλληλότητα του συντρόφου που έχουν επιλέξει.

Και οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν σαν σκέψη πως το σεξ ίσως και να επηρεάσει τη φιλική διάσταση της σχέσης του και πως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η επιθυμία μίας σεξουαλικής σχέσης να μην είναι αμφότερη. Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που μία φιλική σχέση ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα κρύβει μία σεξουαλική επιθυμία η οποία έχει μεταμορφωθεί σε φιλία. Η επιλογή των friends with benefits θα έλεγε κανείς πως είναι βολική για ντροπαλούς φίλους συνεπώς. Όμως, από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι είναι που δηλώνουν ότι μία τέτοιου είδους σχέση είναι πιο επιθυμητή διότι τόσο η εμπιστοσύνη όσο και η άνεση που υπάρχει ανάμεσα στους φίλους-συντρόφους είναι κινητήριος δύναμη. Παράλληλα, η αποφυγή δέσμευσης ενισχύει τη σχέση μεταξύ φίλων-συντρόφων.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως υπάρχουν μελέτες που δείχνουν τα άτομα που επιθυμούν και πραγματοποιούν μία σχέση friends with benefits, να καταναλώνουν και πολύ αλκοόλ. Η συμπεριφορά αυτή υποδεικνύει, μεταξύ άλλων, άτομα που έχουν μία μεγαλύτερη κλίση σε σχέσεις που βασίζονται σε πιο τυχαίες επιλογές ερωτικών, και πιο συγκεκριμένα σεξουαλικών σχέσεων. Η επιλογή ερωτικών συντρόφων επομένως, γίνεται με ευκολία αφού δεν υπάρχουν αυστηρά κριτήρια και πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Όμως, δεν είναι ανάγκη αυτό το είδος σχέσης να είναι αποδεκτό από όλους. Το μοναδικό που είναι αναγκαίο είναι να υπάρχει σεβασμός και αποδοχή των επιθυμιών και από τους δύο φίλους-συντρόφους για να υπάρχει ισορροπία και ασφάλεια ώστε να προχωρούν και οι δύο προς τον ίδια κατεύθυνση.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ