2014-08-22 08:25:09
Φωτογραφία για Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ναυπηγεία δείχνουν οι Κινέζοι
Τη δήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία με τα ελληνικά ναυπηγεία αλλά και με ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού εξέφρασε ο... πρόεδρος του κρατικού ναυπηγοπισκευαστικού ομίλου της περιφέρειας Fujian της Κίνας, κ. Zhao Jinjie, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτη Μίχαλο.

Ο κ. Jinjie τόνισε ότι η εταιρεία του επιθυμεί να διερευνήσει δυνατότητες συνεργασίας με τον ελληνικό ναυπηγικό τομέα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του με ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας. Επισήμανε την υψηλή ζήτηση από κινεζικούς ομίλους για εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Οι Ελληνες εφοπλιστές αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων, με πάνω από 200 πλοία να βρίσκονται υπό κατασκευή την περίοδο, δήλωσε ο κ. Μίχαλος.

Ο γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε και σε δύο επιπλέον προτεινόμενους τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας, την αξιοποίηση της χρηματοδότησης που προσφέρουν κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε πλοιοκτήτες για εργασίες που υλοποιούνται όχι μόνον στην Κίνα αλλά και σε ελληνικά ναυπηγεία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ