2014-08-22 21:02:11
Φωτογραφία για Ικανοποιητικό εισόδημα και θέσεις εργασίας από τη συνεταιριστική μηδική
Σημαντική παράδοση και στο χώρο της επεξεργασίας μηδικής διαθέτει η ΕΑΣ Αγρινίου, καθώς εδώ και... 20 χρόνια λειτουργεί το δικό της εργοστάσιο και μάλιστα άκρως επιτυχημένα.

Η δουλειά στο εργοστάσιο ξεκινά νωρίς το πρωί στις 7.30 αφού οι απαιτήσεις ώστε όλα να κυλήσουν… ρολόι και να μείνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι ευχαριστημένοι, είναι πολλές.

Μάλιστα στην παραγωγικά αυτή μονάδα της ΕΑΣ λειτουργούν δυο βάρδιες εργαζόμενων. Συγκεκριμένα απασχολούνται δυο ηλεκτρολόγοι, δυο μηχανοτεχνίτες, δυο οδηγοί και δυο εργάτες, εποχιακοί. Να σημειωθεί ότι προϊστάμενος του τμήματος είναι ο κ. Βασίλης Γιαννοκώστας και διαχειριστής η κα Εύη Κουτσουπιά, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί ξηραντήριο καλαμποκιού, όπως φαίμεται στη φωτογραφία, με την επεξεργασία του προϊόντος να ξεκινά για φέτος, σε λίγες μέρες.

Τα παραγόμενα προϊόντα

Αφού η μηδική καταλήξει στο εργοστάσιο από τα παραγωγικά χωράφια της περιοχής, μετά την επεξεργασία τοποθετείται σε συσκευασίες των σαράντα κιλών και πωλείται στο κοινό προς δεκατρία ευρώ/τσουβάλι.

Η καλλιέργεια μηδικής είναι αρκετά διαδεδομένη στην περιοχή και οι αγρότες εξασφαλίζουν έτσι ένα καλό εισόδημα, αλλά και θέσεις εργασίας, όπως άλλωστε προαναφέραμε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ