2014-08-23 23:38:08
Φωτογραφία για Ice Bucket Clallenge: Η σκληρή αλήθεια πίσω από τα «μπουγελώματα»…
Τις τελευταίες εβδομάδες η νέα τάση στο διαδίκτυο είναι το Ice Bucket Clallenge, με διάσημους να ρίχνουν επάνω τους κουβάδες με παγωμένο νερό για καλό σκοπό Η νέα μόδα που κατακτά καθημερινά το facebook, είναι διάσημοι άνθρωποι της τέχνης, της πολιτικής και μεγιστάνες του πλούτου, να ρίχνουν επάνω τους κουβάδες με παγωμένο νερό για να συμμετάσχουν στην έρευνα για την καταπολέμηση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS).

Όλοι σίγουρα έχουμε δει τις τελευταίες μέρες πολλά βίντεο με τα «μπουγελώματα» των διάσημων και έχουμε διασκεδάσει με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την επαφή τους με το παγωμένο νερό. Όμως, το βίντεο που ανέβασε ένας νέος που πάσχει από την ασθένεια είναι διαφορετικό Ο Anthony Carbajal, στο βίντεο που ανάρτησε για την συμμετοχή του στην εκστρατεία κατά της ανίατης ασθένειας, αρχικά δείχνει ευδιάθετος και φορώντας ένα γυναικείο μπικίνι παίζει με τους κουβάδες του κρύου νερού που ρίχνει στο σώμα του. Αργότερα όμως σοβαρεύεται και εξηγεί πόσο φοβάται την ασθένεια που «του χτύπησε την πόρτα» στα 26 του χρόνια, ενώ στο παρελθόν η γιαγιά του και η μητέρα του πέθαναν από την ALS.


Ο νέος άντρας ξεσπά σε λυγμούς όταν θυμάται πώς η μητέρα του κατέληξε να χρειάζεται βοήθεια για να φάει και να περπατήσει, όταν βρισκόταν στα τελευταία στάδια της ανίατης νόσου. Ο ίδιος εξηγεί πόσο απάνθρωπη είναι η εξέλιξη της ALS, όταν ο ασθενής, προς το τέλος της ζωής του, δεν μπορεί να κάνει ούτε τα πιο απλά πράγματα, όπως να περπατήσει, να μιλήσει, να φάει και να αναπνέει, χωρίς μηχανική υποστήριξη…

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο μεγάλη διεθνής προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για την έρευνα, προκειμένου να βρεθεί φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση της ALS. Σύμφωνα με την Οργάνωση για την ALS από την εκστρατεία εναντίον της νόσου έχουν μέχρι τώρα συγκεντρωθεί 31 εκατ. δολάρια.
πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ