2014-08-24 18:31:07
Φωτογραφία για Λουκουμάρτη στην Άνω Σύρο: όνειρα από ζάχαρη
Κάτι παραπάνω από εντυπωσιασμένοι έμειναν όσοι επισκέφτηκαν χθες το απόγευμα τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, ο οποίος... είχε μετατραπεί από νωρίς σε μία ελληνική Μονμάρτη με το Συριανό λουκούμι να πρωταγωνιστεί στα γραφικά σοκάκια του και να δίνει το σύνθημα για μία γλυκιά περιπλάνηση στην τοπική μας παράδοση.

Οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Λουκουμιού στην ιστορική έδρα της Σύρου αγκαλιάστηκαν από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους, να δοκιμάζουν το παραδοσιακό γλύκισμα, αλλά και να φωτογραφίζουν το ονειρικό σκηνικό της Λουκουμάρτης.

Νέοι μουσικοί σε διάφορα σημεία του οικισμού σκόρπισαν ήχους και μελωδίες απ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης, παρακινώντας τους δεκάδες επισκέπτες να τους ακολουθήσουν στο μουσικό ταξίδι τους. Καλλιτέχνες και νέοι δημιουργοί γλυκών ψηφιδωτών με λουκούμι προβίβσαν την τέχνη στη δευτέρα τάξη, ενώ οι λουκουμοποιοί τράταραν το παραδοσιακό γλύκισμα του νησιού μας.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη και ο νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Οι εκδηλώσεις του Loukoumi Festival - Syros 2014 συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στην πλατεία Μιαούλη.

Αναλυτικότερα, στο αυριανό φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ