2014-08-27 22:31:14
Φωτογραφία για Μια ακαδημία με βαρύ όνομα: BCTA
Το καλοκαίρι είχε μπει για τα καλά και η ομάδα του tennisnews.gr είχε διάθεση για άλλη μια εξόρμηση. Η μέρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή και το μετεωρολογικό δελτίο έδινε πρόγνωση για καύσωνα, αλλά η δροσιά του κλιματισμού στο αυτοκίνητο πρόσφερε άνεση στη μετακίνηση μέσα στα δρομάκια της Βάρκιζας. Προορισμός μία νέα ακαδημία τένις με τη διακριτική επωνυμία BCTA. Ο δρόμος για την ακαδημία περνά από ήσυχα δρομάκια μέσα στην καρδιά της Βάρκιζας δίπλα από ψηλά δέντρα που προστατεύουν πανέμορφες κατοικίες από αδιάκριτα βλέμματα.

Μετά από μία αριστερή στροφή στην Αφροδίτης 76 στη Βάρκιζα είδαμε την κόκκινη ταμπέλα με τα κίτρινα γράμματα και προχωρήσαμε στα ενδότερα της Bavelas –Chatzinikolaou Tennis Academy.

Για τους γνώστες του τένις το όνομα Τάσος Μπαβέλας σημαίνει πολλά για την Ελλάδα. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1968 στην Αθήνα, έπιασε για πρώτη φορά ρακέτα σε ηλικία 8 χρονών στον Ο.Α. Αθηνών. Σε ηλικία 11 χρονών κέρδισε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των 12ετών, στα 14 ήταν πρωταθλητής κάτω των 18 ετών. Έχει κερδίσει μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες (Αργυρό 1984 στην Οστάνδη, Χάλκινο 1983 στη Ρίγα). Κατέλαβε την πρώτη θέση σε τουρνουά στο Μόντε Κάρλο, Ν. Υόρκη, Φλωρεντία, Σόφια κ.α. Στον ελληνικό χώρο κυριαρχούσε για πολλά χρόνια.


Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1984, 1988 και 1992 (στη Βαρκελώνη στο διπλό με συμπαίκτη τον Κ. Εφραίμογλου κατέλαβαν την 9η θέση). Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Davis Cup από το 1984 ως το 1994. Έχει αγωνιστεί σε τρεις διοργανώσεις Μεσογειακών αγώνων (Μαρόκο, Συρία και Αθήνα όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο). Ένα όνομα συνυφασμένο με την ιστορία του ελληνικού τένις.

Στρίβοντας αριστερά στο parking, αφήσαμε τη δροσιά του κλιματιστικού για να βρεθούμε στην αυλή ενός πολύ όμορφου χώρου. Ένας καταπράσινος χώρος, που ενώ είναι μέσα στα σπίτια, δείχνει απομονωμένος από ενοχλήσεις.

Ψηλά πεύκα προστατεύουν τρία γήπεδα συνθετικού χλοοτάπητα που βρίσκονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Πρώτη στάση στο club house. Ένας ιδιαίτερα ζεστός χώρος με διαμορφωμένο σαλόνι μπροστά από ένα τζάκι, που προμηνύει όμορφες χειμωνιάτικες συναναστροφές. Εκεί υπάρχει και το εντευκτήριο με αναψυκτικά, χυμούς και καφέδες με οικογενειακό σέρβις που δίνει τη αίσθηση της «φροντίδας της μαμάς». Μια οικογενειακή θαλπωρή που θα είναι πολύτιμη τους χειμωνιάτικους μήνες. Εμείς όμως προτιμήσαμε τη φύση, κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται το γήπεδο 1, στο ίδιο ύψος με το υπαίθριο καφέ κάτω από τη σκιά των δέντρων ανάμεσα σε γλάστρες με λουλούδια. Ίσως κάπως έτσι να έφτιαχνε κάποιος ένα γήπεδο τένις στην αυλή και τη ηρεμία του σπιτιού του. Αυτό μάλλον θέλουν να «περάσουν» σαν μήνυμα στην BCTA. Στο γήπεδο 1 βρίσκεται ήδη ο Τάσος Μπαβέλας που έχει πέσει με όλη του την προσοχή στην Ναταλία Νικολοπούλου (η Ναταλία προπονείται με τον Τάσο Μπαβέλα από το Σεπτέμβριο του 2008 έχοντας θέσει υψηλούς στόχους στην καριέρα της). Διακριτικά παρακολουθούμε μια ιδιαίτερη προπόνηση για τη Ναταλία, στην οποία ο Μπαβέλας δεν της χαρίζεται στιγμή, πιέζοντάς την στις λεπτομέρειες της τεχνικής της.

Το προπονητικό team της BCTA αποτελείται εκτός από τον Τάσο Μπαβέλα, από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και Γιώργο Χατζηνικολάου.

Ο Δημήτρης Χατζηνκολάου ασχολείται με το τένις από την ηλικία των 6 ετών. Ήταν αθλητής μεγάλων συλλόγων όπως του Ο.Α. Αθηνών και Ο.Α. Γλυφάδας. Μέλος της Εθνικής ομάδας Junior κάτω των 14, 16 και 18 ετών. Αντιπρόσωπος της Εθνικής ομάδας Junior στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες κάτω των 16 και 18 ετών. Έχει παίξει σε όλα τα πρωταθλήματα Junior της Ελλάδας και έχει πάρει πρώτες και δεύτερες θέσεις σε μονά και διπλά. Είναι διπλωματούχος προπονητής τένις από το 2002 και ιδρυτής του αθλητικού ομίλου τένις “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”.

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου είναι γεννημένος το 1977 και ασχολείται με το τένις από την ηλικία των 7 ετών. Ήταν αθλητής του Π. Φαλήρου και του Α.Ο.Βουλιαγμένης. Έχει πάρει μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα Junior της Ελλάδας. Είναι προπονητής τένις στον Αθλητικό όμιλο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” από το 2003.

Διασχίζοντας ένα όμορφο μονοπάτι, που παραπέμπει σε μονοπάτι σε δάσος και όχι σε διάδρομο tennis club βρίσκεσαι στο δεύτερο γήπεδο. Και στο γήπεδο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει η προπόνηση στον Ευάγγελο Φραγκίστα, που με τον hitting partner του δοκιμάζει τα χτυπήματά του με ιδιαίτερη υπομονή, διακόπτοντας μόνο την προσήλωση του για διαλλείματα νερού. Παρά την παρουσία μας εκεί τίποτε δεν φαίνεται να διακόπτει τη συνέχεια της προπόνησης και την προσήλωση στο στόχο της.

Το γήπεδο 3, στο χαμηλότερο επίπεδο δείχνει να είναι χρήσιμο για προπονήσεις. Κάτω από την επιβλητική σκιά των μεγάλων δέντρων είναι ένα ήσυχο μέρος για να επικεντρωθεί κανείς σε ιδιαίτερα μαθήματα και εντατικές προπονήσεις.

Πήραμε την επιστροφή προς το εντευκτήριο. Ένα δροσερό καφεδάκι και μια πολύ όμορφη κουβέντα με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου μας αποκάλυψε τα σχέδια και το όραμα της Ακαδημίας.

“Η BCTA είναι η εξειδικευμένη ακαδημία τένις στην Ελλάδα, η οποία ιδρύθηκε αποκλειστικά και μόνο για αθλητές και αθλήτριες, που θέλουν να ξεχωρίσουν για τις υψηλές τους επιδόσεις στο τένις και έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν σε αγωνιστικό και επαγγελματικό επίπεδο.” μας είπε με το πάθος που τον χαρακτηρίζει.

«Η Bavelas & Chatzinikolaou Tennis Academy στοχεύει να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες των αθλητών-τριών σε επίπεδο πρωταθλητισμού, εφαρμόζοντας σύγχρονα για τα Ελληνικά δεδομένα προγράμματα, με πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.»

Ήδη η Ακαδημία προσφέρει προγράμματα εκμάθησης και mini τένις αλλά και ειδικά προγράμματα προετοιμασίας για αγωνιστικό τένις και το ειδικό πρόγραμμα υψηλών αποδόσεων για όσους στοχεύουν πολύ ψηλά. Ειδικοί διατροφολόγοι αλλά και γυμναστές και εργοφυσιολόγοι αναλαμβάνουν την ασφαλή προετοιμασία των αθλητών και την τακτική τους υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Νωρίς το απόγευμα αποχωρήσαμε από αυτόν τον όμορφο χώρο. Η ατμόσφαιρα και η αύρα του χώρου μας άφησαν όμορφες αναμνήσεις. Μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον η BCTA ξεκινά τις δραστηριότητές της με υψηλές υπηρεσίες και επαγγελματική διάθεση.

Σίγουρα θα επιστρέψουμε σε αυτό το χώρο. Όχι μόνο για να παίξουμε τένις, αλλά και για να παρακολουθήσουμε σε ένα φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον τον τρόπο που φτιάχνονται οι πρωταθλητές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944945243 & 6946796505 e-mail: [email protected]. Επισκεφτείτε το νέο website της ακαδημίας στο http://bcta.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ