2014-08-29 16:32:26
Φωτογραφία για Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΜΑΣ... ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Επικεφαλής του Τμήματος Ταε Κβο Ντο του ΟΣΦΠ απαντάει σε πέντε ερωτήσεις για το άθλημα.

Εάν κάποιος στην Ελλάδα θα πρέπει να μιλάει για το Ταε Κβο Ντο είναι ο Μιχάλης Μουρούτσος. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2000 ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά του αθλήματος και από την περασμένη αγωνιστική περίοδο προσπαθεί να μυήσει σ’ αυτά τα παιδιά που αποτελούν μέλη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Ο Επικεφαλής του Τμήματος Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού, το οποίο διδάσκεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» απαντάει σε πέντε ερωτήματα για το άθλημα του!

Τι είναι το Ταε Κβο Ντο;

«Είναι η πιο δημοφιλής Κορεάτικη πολεμική τέχνη καθώς και το εθνικό σπορ της Κορέας. Ταε Κβο Ντο σημαίνει Tae (πόδι) Τεχνικές και Ασκήσεις με τα πόδια, Kwon (χέρι) σημαίνει Τεχνικές και Ασκήσεις με τα χέρια και Do (μυαλό) σημαίνει ο δρόμος και ο τρόπος προς την αρετή και τη σοφία. Ξεκίνησε σαν μια αρχαία Κορεάτικη πολεμική τέχνη, πριν από περίπου 2000 χρόνια, με σκοπό την αυτοάμυνα και την επίθεση με συνδυασμούς τεχνικών με μεγάλη ακρίβεια τόσο με τα χέρια όσο και με τα πόδια.».


Είναι Ολυμπιακό άθλημα;

«Ναι. Το 1988 πήρε για πρώτη φορά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ σαν άθλημα επίδειξης, όπως και το 1992 στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης. Αναγνωριστικέ ως επίσημο Ολυμπιακό Άθλημα το 2000 και έλαβε μέρος (επίσημα πλέον) την ίδια χρονιά στην Ολυμπιάδα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία και από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να είναι ένα από τα Ολυμπιακά Αθλήματα που απολαμβάνουμε κάθε 4 χρόνια!».

Τι διακρίσεις έχει χαρίσει στην Ελλάδα;

«Πολλές. Το 1992 η Μόρφω Δροσίδου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης όταν ήταν άθλημα επίδειξης ακόμη και είχε κατακτήσει την 3η θέση. Το 2000 στο Σίδνεϊ πήρα το χρυσό μετάλλιο στα -58κ ενώ η Αρετή Αθανασοπούλου ήταν 8η στα -57κ. Το 2004 στην Αθήνα ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης πήρε το αργυρό στα +80κ, η Ελισάβετ Μυστακίδου επίσης το αργυρό στα +67κ και εγώ ήμουν 5ος στα -58κ. Το 2008 στο Πεκίνο πάλι ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ήταν 2ος στα +80κ. Αυτές είναι μόνο οι διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως διαπιστώνει κανείς το άθλημα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό».

Που απευθύνεται το Ταε Κβο Ντο;

«Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλο τον κόσμο! Τόσο μικρά παιδιά όσο και ενήλικες μπορούν να ασκήσουν και να προπονηθούν στο άθλημα του Ταε Κβο Ντο. Αποτελεί μια πολύ καλή γυμναστική και προσφέρει ένα δυνατό και υγειές σώμα».

Γιατί ένα παιδί ν’ ασχοληθεί με το Ταε Κβο Ντο;

«Το Ταε Κβο Ντο μας διδάσκει αξίες όπως είναι : Σεβασμός, Πειθαρχία, Αυτοέλεγχος, Αυτοσυγκράτηση, Ευ Αγωνίζεσθαι, Ευγένεια, Θάρρος, Επιμονή και Υπομονή στη προσπάθεια. Φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό μαθαίνοντας τους να ξεπερνάνε την ήττα, να γίνονται καλύτεροι, να προσπαθούν περισσότερο ώστε να απολαμβάνουν τη χαρά της νίκης. Επίσης φέρνει σε επαφή τα παιδιά με έννοιες όπως Υπευθυνότητα και Αγωνιστικότητα. Έτσι λοιπόν μέσα από όλες αυτές τις αξίες και τις ιδέες ένα παιδί μπορεί να διαμορφώσει τη προσωπικότητα του με σωστό τρόπο!».

Η Ακαδημία Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού βρίσκεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» . Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 25 Αυγούστου και συνεχίζονται ενώ τα μαθήματα αρχίζουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Στοιχεία επικοινωνίας για πληροφορίες και εγγραφές:

Τηλέφωνο: 210 48 16 383 & 6943 62 62 52 καθημερινά από τις 17:00 έως τις 20:00

E-mail: [email protected]
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ