2014-08-30 01:12:05
Φωτογραφία για ΚΑΛΑΘΗΣ : ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
Ένα 24ωρο πριν την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ο Νικ Καλάθης παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό "Gigantes del Basket", στην οποία αναφέρεται στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη, στην ομάδα των ΗΠΑ, καθώς και στον προπονητή του, Φώτη Κατσικάρη.

Μεγάλη απώλεια για την Εθνική αποτελεί η απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού από το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας σύμφωνα με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον "Kill Bill", στην ομάδα των ΗΠΑ, στον Φώτη Κατσικάρη και στην ποινή αποκλεισμού του.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Νικ Καλάθη:

για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη: ''Ο Μπίλι ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη τα τελευταία 2-3 χρόνια. Προφανώς η απουσία του μας πληγώνει πολύ. Είναι αλήθεια ότι μας λείπει ο Μπίλι όμως έχουμε κι άλλους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική ομάδα. Ο Ζήσης, για παράδειγμα, είναι σπουδαίος γκαρντ. Υπάρχουν παίκτες top επιπέδου, με υψηλό μπασκετικό IQ κι αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένουμε μια μεγάλη παρέα''.


για τον τραυματισμό του Πολ Τζορτζ: ''Προφανώς είναι πολύ σκληρό να το βλέπεις να συμβαίνει όμως ξέρουμε καλά πως έτσι είναι το μπάσκετ. Έχουμε να κάνουμε με αθλητισμό κι όλα αυτά είναι πιθανά να συμβούν. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την επίδραση που θα έχει αυτός ο τραυματισμός στο παγκόσμιο μπάσκετ και τον τρόπο που θα αντιμετωπίζουν από εδώ και στο εξής οι ομάδες τις διεθνείς διοργανώσεις. Από την άλλη πλευρά, ένας αθλητής υψηλού επιπέδου γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιο ρίσκο. Όχι μόνο με τις εθνικές ομάδες, αλλά και με τους συλλόγους".

για το πως βλέπουν οι Αμερικανοί το Παγκόσμιο Κύπελλο: ''Δεν νομίζω πως είναι σίγουροι για το χρυσό μετάλλιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ είναι μια αθλητική ομάδα, με παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν με την ίδια ευκολία σε δύο θέσεις. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους τους. Από την άλλη πλευρά, πολλοί από τους σταρ δεν ακολούθησαν την εθνική ομάδα και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αντίδρασή τους σε κλειστές άμυνες''.

για τη διοργανώτρια Ισπανία και τον συμπαίκτη του στο Μέμφις, Μαρκ Γκασόλ: ''Η Ισπανία διαθέτει πολλούς σπουδαίους παίκτες. Αγωνίστηκα με τον Μαρκ την περσινή σεζόν. Είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στο ΝΒΑ. Για μένα, είναι ο καλύτερος. Η ισπανική ομάδα διαθέτει σπουδαίους πόιντ γκαρντ, εξαιρετικούς σουτέρ, παίκτες που μπορούν να τρέξουν. Μια ομάδα που πρέπει να την δεις σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο''.

για τον Φώτη Κατσικάρη: ''Νομίζω ότι ο κόουτς Κατσικάρης βοηθάει πολύ την Εθνική ομάδα. Ξέρει το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είναι προπονητής μας για πολλά-πολλά χρόνια αν το θέλει! Η φιλοσοφία του βοηθάει πολύ την ομάδα, όλοι τον συμπαθούν και όπως προανέφερα, μπορεί να κοουτσάρει την Εθνική για πολλά χρόνια''.

για τους παίκτες που δεν συμμετέχουν στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων: ''Εξαρτάται από τον παίκτη. Εννοώ, το να παίζεις για την πατρίδα σου είναι τεράστια τιμή όμως κάποιοι παίκτες χρειάζονται ξεκούραση. Κάποιοι παίκτες έχουν μεγάλες και γεμάτες χρονιές. Άλλοι αγωνίζονται πολλά χρόνια στις εθνικές ομάδες κι έχουν ανάγκη ξεκούρασης για ένα καλοκαίρι. Όλα εξαρτώνται από τους παίκτες και το πως νιώθουν από άποψη φυσικής κατάστασης''.

για την ποινή της του αποκλεισμού του για τέσσερις μήνες: ''Δεν έπαιξα για κάποιο διάστημα όμως πλέον είμαι ξανά εδώ. Έπαιξα στα φιλικά με την Τουρκία και πλέον είμαι έτοιμος για τα επίσημα παιχνίδια. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα μόνο να παρακολουθώ και να μην παίζω. Μετρούσα τις μέρες ώστε να επιστρέψω''.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ