2014-08-30 08:00:13
Φωτογραφία για Εγκαίνια με διαμαρτυρίες για το «στολίδι» της Μητρόπολης...Σε χρήση η νέα κοινωνική δομή!
Τελέσθηκαν το πρωί... της Παρασκευής τα εγκαίνια του Ιδρύματος παρουσία των 4 Μητροπολιτών Θράκης

-Οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου βρέθηκαν έξω από τον χώρο με πανό

Με τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Ξάνθης να πραγματοποιούν μικρής έκτασης διαμαρτυρία τελέσθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Μητρόπολης Ξάνθης το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα έργο – «στολίδι» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο Μητροπολίτης, που κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ και το οποίο πλέον είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μοναχικούς ηλικιωμένους της περιοχής.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, ενώ τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων. Ο ίδιος μάλιστα αμέσως μετά αναφέρθηκε στο έργο, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίησή του ενώ παράλληλα προσκάλεσε τους παριστάμενους να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.


Έστησαν πανό οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ξάνθης που συμπληρώνουν δέκα μήνες απλήρωτοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της νέας κοινωνικής δομής της Μητρόπολης, αναρτώντας πανό και επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν πολιτικούς και φορείς ώστε να κινητοποιηθούν για την επίλυση του προβλήματός τους. “Κραυγή απόγνωσης εργαζομένων και τροφίμων του Γηροκομείου Μέγας Βασίλειος Ξάνθης” ήταν το σύνθημα που είχαν επιλέξει οι ίδιοι για το πανό τους, το οποίο και τοποθέτησαν έξω από την αυλόπορτα της νέας δομής.

«Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε το πρόβλημά μας. Αντιμετωπίζουμε μεγάλη αδιαφορία από τις Αρχές του τόπου, έχουμε απευθυνθεί παντού, είναι τραγική η κατάσταση. Είμαστε γύρω στους δέκα μήνες απλήρωτοι. Η επιχορήγηση από το κράτος δεν έρχεται, περιμένουμε ακόμη του Μάιου και δεν έχει έρθει για να καταλάβετε» σημειώνει η κα Κατερίνα, εργαζόμενη στο Γηροκομείο, και όπως τονίζει συνολικά 16 άτομα απασχολούνται στο Ίδρυμα τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι στους 52 τρόφιμους που αυτό φιλοξενεί.

Έργο στολίδι η Μονάδα

Παίρνοντας τον λόγο ο Μητροπολίτης Ξάνθης στάθηκε στο γεγονός πως τα εγκαίνια της νέας Μονάδας πραγματοποιούνται την ημέρα γιορτής του Πολιούχου της πόλης, ενώ χαρακτήρισε τη νέα δομή όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

«Η εκκλησία ενδιαφέρεται για τον όλον άνθρωπο. Πρώτιστα βέβαια για τις πνευματικές του ανάγκες, αλλά χωρίς να παραβλέπει και τις υλικές ανάγκες» σημείωσε ενώ παράλληλα “δανείστηκε” μια έκφραση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως λέγοντας πως «το σώμα χωρίς την ψυχή είναι ένας τάφος, αλλά και η ψυχή χωρίς το σώμα είναι φάντασμα».

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης μεταξύ άλλων εξέφρασε δημοσίως “ένα μεγάλο ευχαριστώ” στον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, του οποίου εξήρε το έργο και τη συνεισφορά ως πρωτοσύγκελου στη Μητρόπολη Ξάνθης για την ολοκλήρωση του έργου.

«Η εκκλησία έχοντας το αίσθημα της ευθύνης, πρώτα απέναντι στο Θεό αλλά και απέναντι στο λαό του Θεού προσπαθεί τα χρήματα, τα οποία της χορηγούνται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, από οποιαδήποτε άλλη πηγή, από εθνικούς πόρους ή από τις εισφορές των Χριστιανών, να τα διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο, γιατί αυτά είναι ο μόχθος και ο κόπος των ανθρώπων και πιστεύουμε ότι μια μέρα θα λογοδοτήσουμε σε Εκείνον εκεί ψηλά» τόνισε για να προσθέσει πως «σήμερα η περιοχή μας αποκτά ένα έργο για να καλύψει τις ανάγκες συμπολιτών μας, γερόντων, μοναχικών ανθρώπων. Θα τους φιλοξενεί, θα τους περιθάλπει, ούτως ώστε να μην νιώθουν ότι είναι μόνοι και εγκαταλελειμμένοι σε αυτόν εδώ τον κόσμο».

Ακολούθως ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά και στην προσφορά τριών αδελφών που έχουν αναπαυθεί της Δουκέλης, της Αναστασίας και της Καλλιόπης Παπαγιαννίδη, που έλκουν την καταγωγή τους από την Ξάνθη λέγοντας πως «Οι αδερφές Παπαγιαννίδη αντί να διαθέσουν τις οικονομίες τους σε ταξίδια ή σε κάποιο άλλο σκοπό δώρισαν 613.000 ευρώ στην Μητρόπολη. Οι 300.000 ευρώ διατέθηκαν για την ολοκλήρωση του σκελετού του Ναού των Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, γιατί έτσι ήταν η επιθυμία τους, και το υπόλοιπο ποσό για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό αυτής της μονάδος».
πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ