2014-08-30 15:00:10
Φωτογραφία για Το μετρό θα ανοίξει τις πόρτες του το 2018- Ξενάγηση πολιτών στο σταθμό Πανεπιστήμιο
Άνοιξε σήμερα για πρώτη φορά τις πόρτες του ο σταθμός Πανεπιστήμιο, του μετρό Θεσσαλονίκης και έδωσε... για δεύτερη φορά στο κοινό την ευκαιρία να δει την πορεία του μετρό εκ των έσω.

Το άνοιγμα αυτό απέδειξε πως οι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται πολύ για το μετρό της πόλης τους, καθώς η ουρά του κόσμου για να κατέβει στο σταθμό έφτανε μέχρι την Εγνατία!

Στο άνοιγμα του σταθμού έδωσε το παρόν και ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος μαζί με «ξεναγούς» της Αττικό Μετρό που έδιναν πληροφορίες στον κόσμο σχετικά με την πορεία του μεγάλου αυτού έργου.

Το κοινό διψούσε για πληροφορίες σχετικά με το έργο και για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής με αυτό.

Κι έτσι, το thousandnews.gr, βρέθηκε ανάμεσα στο κοινό, μιλώντας με τους ξεναγούς, και μάθαμε πως ο συγκεκριμένος σταθμός στα πανεπιστήμια, μέσα στο 2015, θα έχει παραδοθεί έτοιμος. Επιπλέον οι 9 από τους 13 σταθμούς θα είναι έτοιμοι μέσα στο 2015. Μέσα σε αυτούς και οι σταθμοί του Βαρδάρη και της Αγίας Σοφίας. Ακόμη πληροφορηθήκαμε πως στον σταθμό του Ευκλείδη έχουν ήδη τοποθετηθεί κυλιόμενες σκάλες! Ακόμη, μέχρι το 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και έπειτα θα ξεκινήσει και η επέκταση στην Καλαμαριά.


Επιπλέον σε ερωτήσεις του κόσμου για το τι γίνεται με τον σταθμό της Βενιζέλου και τα αρχαία που βρέθηκαν εκεί, οι ξεναγοί απάντησαν πως περιμένουμε την απάντηση του ΣτΕ για να συνεχιστουν οι εργασίες στον σταθμό. Στο σημείο αυτό, μάθαμε πως λίγο πιο πάνω από τον σταθμό Πανεπιστημίου που βρισκόμασταν, βρέθηκε αρχαίος τάφος, ο οποίος και αποσπάστηκε από το σημείο και φυλάσσεται σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο, μέχρι η αρμόδια υπηρεσία να αποφασίσει που θα εκτεθεί.

Καθώς όμως το κοινό επέμενε για το τι θα γίνει με τον σταθμό της Βενιζέλου και αν είναι αυτός είναι ο λόγος που το έργο καθυστερεί, πληροφορηθήκαμε πως στην περίπτωση που η Βενιζέλου συνεχίσει να καθυστερεί, το έργο υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσει τμηματικά το 2018. Δηλαδή να ανοίξει τις πύλες του στον κόσμο με κλειστό τον σταθμό της Βενιζέλου, μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα δεν έχει προκληθεί καμία αναστάτωση όπως είχε γίνει με το μετρό της Αθήνας, που να αφορά εκκενώσεις πολυκατοικιών ή εκκωφαντικούς συνεχιζόμενους θορύβους που να ενοχλούν τις γειτονιές που υπάρχουν οι σταθμοί, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Αττικό Μετρό.

Ρωτώντας τους χαρούμενους επισκέπτες με τα κράνη στο κεφάλι, πως ήταν η εμπειρία αυτή και πως τους φάνηκε ο σταθμός, μας απάντησαν πως δεν περίμεναν να είναι σκαμμένος σε τόσο βάθος και με τόσο τσιμέντο τριγύρω! Ακόμη, μας πληροφόρησαν πως άξιζε η 20λεπτη αναμονή στην ουρά καθώς η πορεία του έργου τους εντυπωσίασε!

Συμπληρώνεται πως, για να μπει κάποιος στον σταθμό έπρεπε να δώσει τα στοιχεία του, να παραλάβει και να φορέσει το ειδικό προστατευτικό κράνος και να υπογράψει στο βιβλίο της εισόδου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ