2014-09-02 03:46:06
Φωτογραφία για Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης «καθάρισε» για σχολείο της Τ.Ε.Ε.
Η πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία, επεφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης. Δεν έφτανε η συγχώνευσή του με το 9ο ΕΠΑ.Λ. που έγινε μέσα στο καλοκαίρι, με Υπουργική Απόφαση που αγνόησε προκλητικά την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποιος από τη Δ/νση Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης, τηλεφώνησε στην Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ., δήλωσε ότι μεταφέρει προφορική εντολή του Δ/ντή Δ.Ε. και της ζήτησε επιτακτικά να πάρει τη Σφραγίδα του Σχολείου και τα Πρακτικά του Συλλόγου και να …μετακομίσει τη έδρα του σχολείου από το Δημόκριτο στο Κόκκινο. Με το «έτσι θέλω» και χωρίς γραπτή εντολή του Δ/ντή Δ.Ε., που έτσι κι αλλιώς δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα αυτό.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. κάλεσαν τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να παρέμβει. Ο Πρόεδρος της Α΄ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.Θ. και ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε
. πήγαν αμέσως στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και ζήτησαν την άμεση παρέμβασή του «εδώ και τώρα». Έξω από το γραφείο του συγκεντρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ο Δήμαρχος δέχθηκε αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Σαχπεκίδη, τον Αντιπρόεδρο Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. κ. Δημήτρη Αμπόνη, κάλεσε για εξηγήσεις την Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. κα Λίνα Αγαπιάδου και ζήτησε την συνδρομή του Συμβούλου του κ. Απόστολου Σοφιαλίδη, Επίκ. Καθηγητή Νομικής Α.Π.Θ. Στη συνάντηση παρίστατο και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας κ. Κώστας Αναγνώστου, πρώην Δ/ντής του 9ου Ε.Κ.

Αφού ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές, ο Δήμαρχος έκανε δύο τηλέφωνα. Στον Δ/ντή Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στη συνέχεια, συνέταξε και έστειλε επί τόπου προσωπική επιστολή στον Δ/ντή Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης, «ενημερώνοντάς» τον ότι «…η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη χωροθέτηση της έδρας των σχολείων ανήκει στο Δήμο…» και ότι «…για την περίπτωση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης δεν έχει αλλάξει η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και έδρα του παραμένει στο σχολικό συγκρότημα «Δημόκριτος»…».

«Αν έχετε άλλη πρόταση…» καταλήγει ο Δήμαρχος, «…παρακαλώ να ακολουθήσετε τη νόμιμη διαδικασία… Ως τότε η έδρα του 1ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης παραμένει ως έχει».

Ο Δήμαρχος «καθάρισε» και ξεκαθάρισε !!

Υπάρχουν ΘΕΣΜΟΙ, που λειτουργούν !!

Υπάρχουν ΝΟΜΟΙ, και πρέπει να εφαρμόζονται !!

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΤΕΕ-Θ ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για τη αποφασιστικότητά του και για την προάσπιση των δημόσιων σχολείων της Τ.Ε.Ε., των μαθητών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτά.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ