2014-09-03 08:01:56
Φωτογραφία για Ο Βενιζέλος ανακοινώνει την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης, πιο κοντά από ποτέ η διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ
Στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας του εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα συμπληρώνει 40 χρόνια από την... ίδρυσή του καιετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο με εκδήλωση στο Ζάππειοπου θα γίνει πάντως σε βαρύ κλίμα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να δώσει απάντηση στα όσα έγιναν στην εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου και τις εναντίον του αποδοκιμασίες και να τα παίξει όλα για όλα για να κερδίσει το δύσκολο στοίχημα της επιβίωσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει σε τρεις εντυπωσιακές κινήσεις:

-Η πρώτη έχει σχέση με την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης και τη διεξαγωγή ιδρυτικού της Συνεδρίου, κάτι που αναμένεται να εξαγγείλει απόψε στο Ζάππειο. Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι το ΠΑΣΟΚ ζει μέρες 2007, όταν οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος συγκρούστηκαν για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και εάν δεν γίνει κάτι ουσιαστικό κινδυνεύει με διάσπαση

-Η δεύτερη κίνηση έχει σχέση με το άνοιγμα στον Κώστα Σημίτη, αλλά και σε άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ
. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τηλεφώνησε στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και στη Βάσω Παπανδρέου, τον Κώστα Λαλιώτη, τον Αλέκο Παπαδόπουλο, τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου Δεν εκλήθησαν πάντως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης για τους οποίους η Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύει ότι έχουν κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας. Το γεγονός ότι ο Κώστας Σημίτης είχε κληθεί και προχθές στο Ζάππειο, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει, επιβεβαιώνει για πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τη σύγκρουση «παπανδρεϊκών» και «εκσυγχρονιστών» στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

-Η τρίτη κίνηση έχει σχέση με το άνοιγμα σε πολλά «εκσυγχρονιστικά» στελέχη που συμμετείχαν στην Ελιά ή στις προεργασίες για τη Δημοκρατική Παράταξη.

Απών ο Γιώργος

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στο Λονδίνο σε εκδήλωση της … Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας!

Η ψήφος εμπιστοσύνης του 2011

Ενδιαφέρον παρουσιάζει είναι το τι θα πει ο κ. Βενιζέλος σχετικά με γεγονότα που έχουν σχέση με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τους τότε «βενιζελικούς» βουλευτές ο Γιώργος Παπανδρέου για να μην πέσει η κυβέρνηση του το 2011.

Τα γεγονότα εκείνης της εποχής είχαν ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο ίδιος από πρωθυπουργός ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ

Σε κάθε περίπτωση τα μαχαίρια έχουν βγει και το ερώτημα είναι εάν το ΠΑΣΟΚ εμφανιστεί ενωμένο στις προσεχείς εκλογές και αν ο Γ. Παπανδρέου και πολλοί «παπανδρεϊκοί» βουλευτές είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η διάσπαση θα έρθει πιο κοντά εάν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος με τη Δημοκρατική Παράταξη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ