2014-09-03 14:54:47
Φωτογραφία για Πάτρα: Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής - 120 εικαστικοί καλλιτέχνες από 38 χώρες στην Αγορά Αργύρη
Ένα σημαντικό εικαστικό δρώμενο πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο στην «Αγορά Αργύρη».120 εικαστικοί καλλιτέχνες απο 38 χώρες συμμετέχουν στο διεθνές συμπόσιο ζωγραφικής μιά μεγάλη διοργάνωση της > που αρχισε το Σάββατο 23 Αυγούστου στον Χώρο Πολιτισμού «Αγορά Αργύρη» και θα λήξει την 3 Σεπτεμβρίου .

120 καλλιτέχνες από διάφορα σημεία του πλανήτη, επισκέπτες τηςΠάτρας,που σαν ένα νέο Διεθνές Εικαστικό Κέντρο διοργανώνει το PATRAS ART FAIR / ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ μια μοναδική καλλιτεχνική παραγωγή, αυτή την ταραγμένη περίοδο.

Ο θεσμός των Διεθνών Συμποσίων Ζωγραφικής αποτελεί πλέον μια σημαντική καλλιτεχνική πρωτοβουλία που έχει καταστήσει την Πάτρα,Διεθνές Εικαστικό Κέντρο και έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα περισσότερες από 120 χώρες,περίπου 200 Πανεπιστήμιακές Σχολές Καλών Τεχνών και περισσότεροι από 2.000 ζωγράφοι -των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά- συνεργάζονται και συμμετέχουν στη μεγάλη εικαστική διοργάνωση της >, η οποία αποτελεί πλέον ένα διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός .


Οι 120 διάσημοι ζωγράφοι ζωγράφιζαν καθημερινά από τις 11:00 έως τις 17:00 στην "Αγορά Αργύρη", εμπνευσμένοι από την Ελλάδα ,την Μεσόγειο και την Ελληνική μυθολογία ,δημιουργώντας μιά πανδαισία χρωμάτων.

Τα έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν είναι σε διαστάσεις 80 cm x100 cm και θα αποτελέσουν μια σημαντική, θεματική συλλογή, που θα περιοδεύσει σε πολλές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πόλη μας εκπροσωπούν στο Διεθνές Συμπόσιο Τέχνης οι ζωγράφοι Νίκος Πρέσσας και Βασίλης Καραβασίλης

Οι διαφορετικότητα των χωρών, των πολιτισμών και των τεχνοτροπιών παρεμβαίνει σαν δύναμη και δρα καταλυτικά στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες - καθηγητές Πανεπιστημίων και Ακαδημιών Καλών Τεχνών και δημιουργούν ζωντανά και παρουσιάζουν κορυφαία έργα τέχνης.

Την όλη διοργάνωση παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς εκατοντάδες επισκέπτες και φίλοι του PATRAS ART FAIR , από διάφορα σημεία της Αχαΐας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα και απήλαυσαν μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική διοργάνωση.

Την Τετάρτη 3/9/2014 και ώρα 19.00 το απόγευμα , θα γίνει η έκθεση των δημιουργηθέντων έργων στο Συμπόσιο και θα δοθούν τα τιμητικά διπλώματα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, παρουσία πρέσβεων .διπλωματών και αντιπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν .

Συνδιοργάνωση : Διεθνής Ομοσπονδία Ομίλων, Συλλόγων κ Κέντρων για την UNESCO , Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, Zervas Art .

Χρυσός Χορηγός: ANEK / SUPERFAST
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ