2014-09-03 18:11:08
Φωτογραφία για Το μήκος των ψηφοδελτίων ακυρώνει τις εκλογές σε δύο δήμους – Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά
Ένας απίστευτος λόγος, το μήκος των ψηφοδελτίων του δεύτερου σε ψήφους συνδυασμού, είναι η... αιτία ακύρωσης των εκλογών στο Δήμο Τροιζηνίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ “αριθμόν 3298/2014 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά ακυρώνεται η 3304/14 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, καθώς ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας-Μεθάνων» ΜΕ ΤΟΝ επικεφαλής Νίκο-Στράτο Δαρσινό (27,36% στον α 37,74% στον βγύρο) που αναδείχθηκε σε μείζων αντιπολίτευση, είχε διαφορετικό Μήκος ψηφοδέλτια ΑΠΌ Αυτα ΠΟΥ όριζε η Η υπουργική απόφαση ΜΕ αποτέλεσμα ΝΑ επηρεαστεί ΤΟ εκλογικό Σώμα.

Να σημειωθεί ότι την ακύρωση των εκλογών και την ανάδειξη εκ νέου δημάρχου του κ. Κώστα Καραγιάννη(47,37% στον α γύρο και 62,26% στον β) είχε ζητήσει με προσφυγή του ο επικεφαλής του τρίτου σε ψήφους συνδυασμού, Σάββας Αθανασίου (25,27% στον αγύρο).

Η απόφαση για ακύρωση των εκλογών έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των υποψηφίων. Αφορμή, στάθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου την περασμένη Κυριακή στην οποία δεν παρέστη η παράταξη του κ.Δαρσινού, ενώ ορκίσθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Αθανασίου, όχι όμως και ο ίδιος.


Κοντύτερο ψηφοδέλτιο και στο Δήμο Μάνδρας

Όμως, σύμφωνα με πληροφοριες της aftodioikisi.gr, σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό οδηγηθεί για τον ίδιο λόγο και η η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μανδρας-Ειδυλλιας, όπου επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, κερδίζοντας στο β΄γύρο την κ. Γιάννα Κριεκούκη με 51,88 έναντι 48,12%.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή τόσο της κ. Κριεκούκη (συζητήθηκε χθες) όσο και του τρίτουΘανάση Πανωλιάσκου , βρέθηκε ότι το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι η «γραμμή» της παράταξης του δημάρχου ήταν: «Ψηφίστε το μικρό ψηφοδέλτιο»!

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για την περίπτωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που έχει 27 δημοτικούς συμβούλους, προβλέπεται ψηφοδέλτιο 14Χ54 εκατοστά , ενώ στο άρθρο 28 του εκλογικού νόμου αναφέρονται τα εξής: «Εκτός από την περίπτωση ακυρότητας, που προβλέπεται στην παράγραφο 7 του προηγούμενου άρθρου, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο μόνον στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Αν έχει σχήμα, διαστάσεις ή μορφή που διαφέρουν, κατά τρόπο εμφανή, από αυτά που ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 24 η Η η Η υπουργική απόφαση».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ