2014-09-04 13:04:32
Φωτογραφία για Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ μετασταθμεύουν στη Ρουμανία
To «πράσινο φως» για την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία έδωσαν την Πέμπτη οι αρχές της χώρας, με το... Βουκουρέστι να αποδίδει την απόφαση στην ουκρανική κρίση.

Σε δηλώσεις του ο Ρουμάνος πρόεδρος, Τραϊάν Μπασέσκου, είπε ότι τα αεροσκάφη θα είναι μέρος του ολοκληρωμένου αμυντικού συστήματος του ΝΑΤΟ και μαζί με την Πολεμική Αεροπορία της Ρουμανίας θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.

Ο Μπασέσκου κάλεσε, επίσης, την Ευρώπη να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση έναντι της Ρωσίας στο ζήτημα της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική του πτέρυγα, σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

«Προκαλεί ανησυχία η παρουσία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε ο κ. Μπασέσκου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κάλεσε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να παραδώσουν οπλισμό στο Κίεβο για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη μάχη κατά των φιλορωσικών δυνάμεων στα ανατολικά.


Η απόφαση των ρουμανικών αρχών υιοθετήθηκε την Τετάρτη, λίγο πριν από την έναρξη της ετήσιας Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, τις εργασίες της οποίας θα απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό η κρίση και οι συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο κ. Μπασέσκου τόνισε ακόμη ότι πρέπει να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

«Θα θέλαμε στη Σύνοδο Κορυφής να διευκρινιστεί η θέση των συμμάχων του ΝΑΤΟ, που είναι αντιμέτωποι με έναν υβριδικό πόλεμο, όπως συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία και συνέβη στην Κριμαία», τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος.

«Είναι ένα νέο είδος πολέμου που -οφείλουμε να αναγνωρίσουμε- είναι πολύ επιτυχημένο σε περιπτώσεις αδύναμων κρατών, στα κράτη που παραμελούν τις ένοπλες δυνάμεις τους και τις δυνάμεις ασφαλείας, στις χώρες στις οποίες η διαφθορά επηρεάζει τη λειτουργία των δημόσιων θεσμών», είπε και πρόσθεσε ότι υβριδικές πολεμικές ενέργειες είναι επιτυχείς σε τέτοια αδύναμα κράτη αλλά, «σε ένα ισχυρό κράτος, ποτέ δεν θα επιτύχουν».

Σημειώνεται ότι στην επικράτεια της Ρουμανίας θα εγκατασταθούν και περίπου 200 πιλότοι, μηχανικοί και προσωπικό υποστήριξης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ