2014-09-04 16:47:31
Φωτογραφία για Δείτε τι δραστικά μέτρα πήρε αυτός ο άνδρας για να καταπολεμήσει τον εθισμό του στο διαδίκτυο
O David Joerg είναι εθισμένος στο Ιντερνετ. Το ξημέρωμα τον βρίσκει πολύ συχνά μπροστά στο κομπιούτερ να παίζει ατελείωτες ώρες βιντεοπαιχνίδια Πατέρας δύο παιδιών και σύζυγος μιας αφοσιωμένης γυναίκας, ο ίδιος εξηγεί σε συνέντευξή του στο WNYC, που αναμεταδίδει το Business Insider, τη βασανιστική εξάρτησή που βιώνει από το λάπτοπ και το smartphone του.

“Στις 2 τη νύχτα αισθάνομαι ήδη εξαντλημένος και παρ' όλα αυτά μένω ξύπνιος μέχρι τις 5 ή τις 6 το πρωί”, λέει ο Joerg. Ορισμένες φορές μάλιστα φθάνει στο σημείο να κοιμάται μόλις 3 ώρες, κάτι που φυσικά δεν βοηθάει καθόλου έναν πατέρα δύο μικρών παιδιών.

Το WNYC μεταδίδει ότι ο Joerg προσπάθησε τα πάντα- όπως για παράδειγμα την εγκατάσταση ημερολογίου που του υπενθυμίζει πότε να πάει στο κρεβάτι- αλλά τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα. Μάλιστα, κάποια στιγμή δημιούργησε ένα λογισμικό πρόγραμμα που “σκότωνε” ό,τι ο Joerg έκανε στον υπολογιστή από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Το εν λόγω σύστημα βασιζόταν στις ανάγκες ύπνου του Joerg, τις οποίες είχε καθορίσει χάρη σε μία ειδική συσκευή “ανίχνευσης ύπνου” που είχε αγοράσει ο ίδιος.


Ωστόσο, το πιο δραστικό μέτρο, που έλαβε για να μπορέσει να καταπολεμήσει τον εθισμό του, ήταν η αλλαγή του administrator του κομπιούτερ και του κωδικού πρόσβασης με μία πολυσύνθετη λέξη, την οποία έγραψε σε πέντε κομμάτια χαρτί και τα έκρυψε σε διάφορα σημεία που θα ήταν πολύ δύσκολο να τα προσεγγίσει στη διάρκεια της νύχτας, όπως για παράδειγμα ο κουμπαράς της κόρης του ή το κομοδίνο της συζύγου του.

Πάντως, όπως λέει ο ίδιος, όλη αυτή η φασαρία άξιζε τον κόπο, καθώς τον βοήθησε στο να μειώσει τον εθισμό του σε σημαντικό βαθμό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ