2014-09-04 22:59:04
Φωτογραφία για Στο σχολείο με οικολογική συνείδηση
Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των σχολείων και κατ επέκταση της αγοράς σχολικών ειδών. Στα εποχιακά είδη γίνεται πραγματικά χαμός με τα παιδιά και τους γονείς να κοιτάνε όλα τα ράφια για τσάντες, τετράδια, κασετίνες και άλλα. Η επιλογή όμως σχολικών ειδών μπορεί να γίνει και πιο συνειδητοποιημένη. Μπορείτε να επιλέξετε οικολογικά και μη τοξικά είδη.

Από τα πιο χρηστικά αντικείμενα στο σχολείο μπορούν να προτιμηθούν προϊόντα από φυσικά υλικά. Για παράδειγμα καλό θα ήταν να αγοράσετε προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί. Με τον τρόπο αυτό εκτός από το αναπτύσσετε οικολογική συνείδηση στο παιδί σας, το προστατεύετε από επιβλαβή χημικά. Μπορείτε λοιπόν να προτιμήσετε για τις αγορές σας:

Μολύβια (επιλέξτε μηχανικά μολύβια με ανταλλακτικές μύτες, ώστε να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά. Τα ξύλινα μολύβια, που είναι άβαφα, χωρίς τοξικά χρώματα, είναι η καλύτερη επιλογή)

Στυλό που ξαναγεμίζουν


Τετράδια από ανακυκλωμένο χαρτί ή καλυμμένα από χαρτόνι)

Νερομπογιές και κηρομπογιές από φυτικές βαφές για ζωγραφική

Χάρακες και ξύστρες (επιλέξτε μεταλλικές ξύστρες και χάρακες, γιατί δεν καταστρέφονται εύκολα και μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε.)

Γόμα: από φυσικό καουτσούκ, χωρίς χρώματα και αρώματα.

Επίσης εκτός αυτών μπορείτε να αγοράσετε οικολογικά παγουρίνο και ταπερ για κολατσιό. Πρόκειται για πράγματα που δεν έχουν κατασκευαστεί από τοξικά είδη και η αισθητική τους είναι πολύ καλή. Το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 18 ευρώ.

Η τσάντα και η κασετίνα του παιδιού σας μπορούν να είναι και αυτές οικολογικές. Αυτές συνήθως είναι υφασμάτινες κατασκευασμένες από βιολογικό / οργανικό βαμβάκι. Αποφύγετε όσες κατασκευάζονται από νάιλον ή pvc. Αν η περσινή σχολική τσάντα ή η κασετίνα του παιδιού σας είναι σε καλή κατάσταση, σκεφτείτε το λίγο παραπάνω πριν τις πετάξετε στα σκουπίδια.

Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι αγορές που μπορείτε να κάνετε για το σχολείο σκεπτόμενοι «οικολογικά». Εάν δεν έχετε οικονομική δυνατότητα για να αγοράσετε οικολογικά προϊόντα, φροντίστε αυτά που θα αγοράσετε να μην περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά. Για παράδειγμα τοξικές ουσίες, PVC, χλώριο, διοξίνες και βαρέα μέταλλα. Αντίστοιχα μπορείτε να ψάξετε για προϊόντα κατασκευασμένα από οργανικό βαμβάκι (που μεγαλώνει χωρίς φυτοφάρμακα και μυκητοκτόνα), που δεν καταστρέφουν το όζον και που η χρήση τους είναι ασφαλής για τους καταναλωτές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ