2014-09-05 01:57:07
Φωτογραφία για Μπουτάρης: Στη ΒΙΠΕ το αποτεφρωτήριο του δήμου
Την αποφασιστικότητα του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου τόνισε ο δήμαρχος. Ενδιαφέρον από πέντε γραφεία τελετών για τη συγκεκριμένη επένδυση Σε ιδιόκτητο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, στη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου, θα πραγματοποιηθεί το αποτεφρωτήριο του δήμου, όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

Όπως τόνισε, από τις αρχές του 2015 θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμο το αποτεφρωτήριο, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από πέντε γραφεία τελετών της Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη επένδυση.

«Το νεκροταφείο της Μαλακοπής έχει μπουκώσει τελείως και πρέπει να κλείσει, το νεκροταφείο της Θέρμης είναι πεπερασμένων δυνατοτήτων, ενώ το νεκροταφείο Ευκαρπίας θα είναι και αυτό κάποια στιγμή πεπερασμένων δυνατοτήτων», είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως το αποτεφρωτήριο θα δημιουργηθεί σε δημοτικό οικόπεδο, εκτός κοιμητηρίου, σε χώρο όπου οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν είναι τόσο σημαντικές όσο σε άλλες περιοχές.


Ο ίδιος ανέφερε πως το πρόβλημα με τα αποτεφρωτήρια δεν είναι δογματικό, αλλά αφορά το γεγονός ότι η Εκκλησία δεν θέλει να διαβάζει εξόδιο ακολουθία για αυτούς που πάνε για αποτέφρωση. «Η εξόδιος ακολουθία αντιστοιχεί σε αυτό που λέει ο λαός “δεν θέλω να πάει ο δικός μου αδιάβαστος”. Εγώ μπορούσα όταν πέθανε η γυναίκα μου να της κάνω μια ωραία εξόδιο ακολουθία, να πω ότι θα την θάψω στο χωριό και να την πάω για αποτέφρωση. Λέμε ένα σωρό ψέματα στη ζωή μας. Για αυτό το συγκεκριμένο θέμα αρνούμαι να συμβάλω στο να λέμε ψέματα», υπογράμμισε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ