2014-09-05 05:32:06
Φωτογραφία για Forbes: Οι πλωτές κατοικίες του μέλλοντος
Μέχρι σήμερα, το να ζει κάποιος στην θάλασσα ακούγεται σαν κάτι πολύ μακρινό και συμβαίνει κυρίως λόγω επαγγέλματος για τους ναυτικούς και σε λίγες περιπτώσεις λόγω επιλογής για κάποιους εναλλακτικούς τύπους που μετατρέπουν κάποιο σκάφος σε μόνιμη κατοικία. Καθώς όμως ο πληθυσμός αυξάνεται πολλοί θα είναι αυτοί που θα αναζητήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, όπως εκτιμούν σχεδιαστές και αρχιτέκτονες.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα στο Forbes, μελλοντικά πολλοί είναι αυτοί που θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις πλωτές κατοικίες και εκεί που η ζωή στην θάλασσα μας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα γίνει μια συνηθισμένη επιλογή.

Το περιοδικό, εντόπισε 10 από τα σχέδια που θεωρείται ότι θα αποτελέσουν τις κορυφαίες πλωτές κατοικίες του μέλλοντος. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες όλα τα σπίτια έχουν φουτουριστικό σχεδιασμό και χλιαδάτη διακόσμηση. Άλλα μοιάζουν με θόλους, κάποια θυμίζουν μέδουσες, παγόβουνα ή ακόμα και διαστημόπλοια. Η χωρητικότητα του κάθε σπιτιού διαφέρει και εξαρτάται κάθε φορά από την περίπτωση.


Αυτά είναι τα 10 κορυφαία σχέδια που πρόκειται να αποτελέσουν σπουδαίες κατοικίες μέσα στα επόμενα χρόνια. Αλλα μοιάζουν με θόλους, κάποια θυμίζουν μέδουσες, παγόβουνα και κάποια άλλα θυμίζουν ακόμη και διαστημόπλοια.

1. WHY Floating Home

2. The Citadel

3. House On Water

4. Ome

5. Pearl

6. Tafoni Floating Home

7. Fioriella

8. Jellyfish 45

9. Floating House

10. Iceberg
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ