2014-09-05 09:02:47
Φωτογραφία για Εφάπαξ ΕΠΟΠ - ΕΜΘ και 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ
Του Αποστόλη Παπαπαρίση

 

Είναι πλέον γνωστό ότι στους συναδέλφους που αποστρατεύονται η καταβολή του εφάπαξ δεν γίνεται στον προβλεπόμενο χρόνο των 3 μηνών αλλά πολλές φορές υπερβαίνει και τους 12. Προφανώς η αιτία δεν έχει να κάνει με σαδισμό ή εκδίκηση, αλλά με την έλλειψη επαρκούς ρευστότητας.

Σήμερα ψηφίστηκε στη Βουλή μία τροπολογία που αποδίδει δικαιοσύνη στους συναδέλφους ΕΠΟΠ - ΕΜΘ που συνταξιοδοτήθηκαν πριν την συμπλήρωση των 25 ετών και δεν έλαβαν εφάπαξ. Θα απαιτείται πλέον τουλάχιστον 10ετής μετοχική σχέση ως απαιτούμενη για τη λήψη εφάπαξ, (όπως  ισχύει για όλους τους υπόλοιπους στρατιωτικούς) και όχι 25ετής. Στην πράξη αυτό σημαίνει απαίτηση περαιτέρω πιστώσεων με πιθανό αποτέλεσμα ή περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ ή μείωση του εφάπαξ. 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τις ημέρες αυτές είχε γίνει προσπάθεια εισαγωγής και μιας ακόμα τροπολογίας στο υπόψη σχέδιο νόμου χωρίς όμως επιτυχία
. Είχα γράψει πολλάκις στο παρελθόν «Η παρακράτηση 2% στις δαπάνες του Π/Υ υπέρ του ΕΛΟΑΣ όπως γίνεται στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, που θα αυξήσει τα έσοδα του και θα μειώσει το χρόνο απόδοσης του εφάπαξ. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί θα πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις Ένοπλες Δυνάμεις». Επιμονή στο στόχο, λοιπόν. Δεν «πέρασε» αυτή τη φορά. Πρέπει να ξαναπροσπαθήσουμε. Αφορά κι αυτούς ή μάλλον περισσότερο αυτούς που είναι σήμερα εν ενεργεία.

Αποστόλης Παπαπαρίσης 

ΠΗΓΗ: http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ