2014-09-06 10:28:06
Φωτογραφία για Και πλην και συν στις ευρωαγορές
Με μικτά πρόσημα τελικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον γερμανικό DAX να διαφοροποιείται από το κλίμα διόρθωσης που επικράτησε μετά την ισχυρή άνοδο των δύο προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,33% στις 6.855 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 9.747 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,20% στις 4.486 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,38% στις 347,57 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει έως και 0,7%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 1,6%, καταγράφοντας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα άνοδο.

Στο ταμπλό, η LSE υποχώρησε κατά 2,2%, καθώς έγινε γνωστό ότι η Borse Dubai σχεδιάζει την πώληση του 3,1% που κατέχει στην εταιρεία διαχείρισης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8,5 εκατ. μετοχές.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν επίσης οι εταιρείες που σχετίζονται με τα εμπορεύματα, καθώς η άνοδος του δολαρίου πλήττει την ελκυστικότητα τους. Η Randgold Resources υποχώρησε κατά 4,1% και η Fresnillo κατά 4,6%.


Πτώση 3,6% σημείωσε η Coca-Cola, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση της σε neutral από buy προηγουμένως, με αφορμή το μίνι ράλι που έχει πραγματοποιήσει από τις 10 Ιουλίου.

Στον αντίποδα, η Neopost κέρδισε 6,7%, μετά την ανακοίνωση για την έκδοση ομολόγου ύψους 90 εκατ. ευρώ καθώς η Kepler Cheuvreux εκτίμησε ότι η προσφορά γίνεται με πολύ ελκυστικούς όρους.

Εξάλλου στις οικονομικές ειδήσεις, σταθερός στις 86 μονάδες παρέμεινε τον Αύγουστο  ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο για τρίτο συνεχή μήνα, κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Επίσης, απροσδόκητη άνοδο 1,9% σε μηνιαία βάση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,5%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ