2014-09-07 17:17:08
Φωτογραφία για Ενισχυσμένος ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου
Με 5 ψήφους περισσότερες από όσα είναι τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εξελέγη πρόεδρος του Σώματος ο Γρηγόρης Πασπάτης Ο κ. Πασπάτης πήρε 34 ψήφους, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, δηλαδή τις 29 της "Δύναμης Πολιτών" και επιπλέον 5 από την αντιπολίτευση ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 13 λευκά ψηφοδέλτια.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός της υπερψήφισης του κ. Πασπάτη και από συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενώ επεσήμανε ότι "το φορτίο για τη νέα Δημοτική αρχή είναι βαρύ και απαιτείται η συμβολή όλων και κυρίως των δημοτών"

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε αισιόδοξος ότι με κοινή προσπάθεια, όπως επεσήμανε, θα μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και κυρίως των Ηρακλειωτών

Σημειώνεται ότι μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου επικράτησε ένταση, καθώς η πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να πάρει το λόγο για τη διαδικασία εκλογής του προεδρείου, κάτι που δεν έγινε δεκτό, καθώς, όπως τονίστηκε δεν προβλέπεται από την διαδικασία.


Οι δημαιρεσίες συνεχίστηκαν για την ανάδειξη και των υπολοίπων μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξη του Γιάννη Κουράκη πρότεινε για αντιπρόεδρο του Σώματος την κ. Μαρία Ξυλούρη- Ξημέρη η οποία εξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία, με σχετική πλειοψηφία, καθώς συγκέντρωσε 14 ψήφους, έναντι 33 λευκών ψηφοδελτίων (σημειώνεται ότι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες απαιτείτο η απόλυτη πλειοψηφία).

Το προεδρείο συμπληρώνεται με τον κ. Αριστείδη Αθανασάκη από την παράταξη του Ηλία Λυγερού, ο οποίος έλαβε 34 ψήφους έναντι 13 λευκών και αφού προηγουμένως η Λαϊκή Συσπείρωση και η κ. Μόνα Αμανατίδου από την παράταξη "Άμεση Δημοκρατία" δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να προτείνουν κάποιον.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ