2014-09-07 20:18:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Έρχεται εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα πέσουν φέτος τα πρώτα χιόνια;
Όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα φθινόπωρο το οποίο θα κυλίσει σε γενικές γραμμές αρκετά ψυχρό κυρίως από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ διαφαίνονται και αρκετά ισχυρές καταιγίδες και βροχές που θα επηρεάσουν την χώρα μας ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Μάλιστα, αρκετά προγνωστικά, δείχνουν πως τα χιόνια θα κατέβουν από τον Οκτώβριο, λογικά προς τα τέλη του μήνα αυτού, αρκετά χαμηλά, ως και σε ημιορεινές περιοχές, με τα βουνά μας να δέχονται τα πρώτα χιόνια αρκετά νωρίς.

Γενικότερα διαφαίνονται πολλές βροχές ιδιαίτερα στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με τους ανέμους που θα έχουν το πάνω χέρι, να είναι οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι. Μετά από πολλά χρόνια πάντως, φαίνεται πως το φθινόπωρο θα κυλίσει αρκετά πιο ψυχρό, με αρκετές βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Χαρακτηριστικό είναι, πως οι κακοκαιρίες που φαίνονται, θα έχουν ακραίο χαρακτήρα, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχών.


ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ;

Όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, τα πρώτα χιόνια στην Ελλάδα και κυρίως στα βουνά της χώρας μας, θα έρθουν από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά και κυρίως προς τα τέλη του συγκεκριμένου μήνα.

Σε πιο ημιορεινά τμήματα, τα χιόνια θα εμφανιστούν μέσα ον Νοέμβριο. Σε αυτό το μήνα, τα χιόνια συνήθως εμφανίζονται σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο καιρός τις επόμενες 5 ημέρες, θα κυλίσει αρκετά άσχημος σε όλη την Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9: Άστατος καιρός με ήλιο και κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ προς το μεσημέρι ίσως σημειωθεί τοπική βροχή. Θερμοκρασία από 20-30oC. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ 9/9: Άστατος καιρός με ήλιο το πρωί, αλλά και με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες αργά το μεσημέρι και προς το απόγευμα. Θερμοκρασία από 20-30oC. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/9: Άστατος καιρός με ήλιο το πρωί, αλλά και με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή και ποραδικές καταιγίδες αργά το μεσημέρι και προς το απόγευμα. Θερμοκρασία από 20-30oC. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.

Πηγή: greek-weather.org
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ