2014-09-07 22:21:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Καθήλωσαν το κοινό οι Τρωάδες σε σκηνοθεσία Μουμουλίδη - Δείτε φωτο
Καθήλωσαν το κοινό οι "Τρωάδες" σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο πλαίσιο του Επετειακού 33ου Φεστιβάλ Πάτρας 2014 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Οι θεατές προσήλθαν στο κάλεσμα των «ΤΡΩΑΔΩΝ» και του Φεστιβάλ Πάτρας, παρά τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν κατάφεραν να χαλάσουν την διάθεση του κόσμου ο οποίος γέμισε για μία ακόμη φορά το Ρωμαικό Ωδείο Πατρών.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, θέλησε να προσαρμόσει το έργο στην παγκόσμια πραγματικότητα. Οι γυναίκες ήταν αιχμάλωτες σε φυλακές-στρατόπεδα συγκέντρωσης, ετοιμάζοταν να μεταναστεύσουν άθελά τους, με μια μόνο βαλίτσα στο χέρι, θυμίζοντας την ατελείωτη και βεβιασμένη μετακίνηση πληθυσμών στην εποχή μας.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού, οικοδόμησε μια Εκάβη σπαρακτική, με καθηλωτική εκφορά από την αρχή μέχρι το τέλος, παλλόταν από το συναίσθημα και την ένταση της τραγικής κατάστασης της ηρωίδας.

Η Ιωάννα Παππά, απέδωσε την Κασσάνδρα της με τρόπο κατά κάποιον τρόπο μυσταγωγικό, χρωμάτιζε το λόγο της και μεταλλάσε συνεχώς τους τόνους της φωνής.


Από την άλλη, η Μαρία Πρωτόπαππα, αποτελεί μια σίγουρη επιλογή για τους σκηνοθέτες, λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα εύπλαστη και ακριβής. Ως Ανδρομάχη, ήταν λιτή, καίρια, συγκινητική, ενώ σπάραζε για το δράμα που περνούσε.

Η Ζέτα Δούκα προσπάθησε αρκετά να χτίσει την Ελένη αποστασιοποιημένη και ηδυπαθή.

Ο Στέλιος Μάινας συμπαθητικός και σοφός Ταλθύβιος, ενώ ο Μενέλαος του Άρη Λεμπεσόπουλου ήταν επαρκής, όλο πόζα, με τον αέρα του νικητή.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ