2014-09-09 09:59:29
Φωτογραφία για Δεν συμφωνήσαμε να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία, λένε μέλη του ΝΑΤΟ
Ανώτατος σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Petro Poroshenko, είπε την Κυριακή (7 Σεπτεμβρίου) ότι... το ΝΑΤΟ συμφώνησε στη Σύνοδο την αποστολή όπλων στην Ουκρανία από 5 κράτη μέλη του, κάτι όμως που αμφισβητούν τα τελευταία.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι η Συμμαχία δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος της, αλλά πρόσθεσαν ότι μεμονωμένοι σύμμαχοι μπορούν να το πράξουν, εάν το επιθυμούν.

«Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ έγιναν συμφωνίες για παροχή στρατιωτικών συμβούλων και προμηθειών σύγχρονων εξοπλισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Νορβηγία», δήλωσε ο Yuriy Lytsenko, βοηθός του Poroshenko, στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Lytsenko δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ορισμένοι αναλυτές επεσήμαναν ότι προέβη σε αυτή τη δήλωση για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, για να αναδείξει το βαθμό της δέσμευσης του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και τον φιλοδυτικό πρόεδρό της.

Ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του, αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ προέβησαν σε τέτοιου είδους συμφωνία. Ο αξιωματούχος είπε στο Reuters:

«Δεν κάναμε καμία προσφορά τέτοια βοήθειας στην Ουκρανία».

Στο μεταξύ, Ιταλία, Πολωνία και Νορβηγία αρνήθηκαν επίσης την εγκυρότητα των δηλώσεων Lytsenko περί παροχής όπλων στην Ουκρανία, ενώ το Παρίσι αρνήθηκε να σχολιάσει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ