2014-09-09 18:41:06
Φωτογραφία για E.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.: Επιστρέφουμε τη «λάσπη» στα μούτρα τους
Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Μόνο γέλιο προκαλούν κάποια δημοσιεύματα που κατά καιρούς εμφανίζονται... σε συγκεκριμένη-ες ιστοσελίδες και αναφέρονται σε δήθεν προβλήματα, πολέμους, διαμάχες, φάουλ και διάφορες άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, που δήθεν υπάρχουν στις Ενώσεις Στρατιωτικών.

Είναι γνωστό πως υπάρχουν δυο ειδών «στρατιωτικά» site. Υπάρχουν τα σοβαρά που ασχολούνται με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που με ανεξάρτητο και ψύχραιμο λόγο προβάλουν τα θέματα άμυνας και προσφέρουν ουσιαστική και πραγματική δημοσιογραφική ενημέρωση του κόσμου. Κάνουν δηλαδή αυτό ακριβώς που επιτάσσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα, η δημοσιογραφική δεοντολογία και προπάντων η αξιοπρέπεια και η τιμιότητα. 

Από την άλλη υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία. Σε αυτή μπορείς να βρεις μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα που δεν την ενδιαφέρει η ανεξάρτητη ενημέρωση, αλλά η διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αυτά τα «στρατιωτικά» site έχουμε αποκτήσει έναν καθαρά κουτσομπολίστικο ρόλο, και δεν διστάζουν να γίνουν όργανα κάποιων, αναλαμβάνοντας «εργολαβικά» τον ρόλο να κατηγορήσουν, να προσβάλουν και να απαξιώσουν, όποιον δεν γουστάρει ή όποιον ενοχλεί τον «εντολέα» τους.


Οι Ενώσεις λοιπόν στρατιωτικών, άρχισαν πλέον να «ενοχλούν». Δυναμώνουν μέρα με τη μέρα αφού αποκτούν όλο και περισσότερα μέλη, δυναμώνει η φωνή τους και αγωνίζονται, κερδίζοντας όλο και περισσότερα πράγματα για τον Έλληνα στρατιωτικό. Έτσι, όπως ήταν φυσικό, δε θα μπορούσαν και αυτές να ξεφύγουν από τη «βρώμικη» πένα των δήθεν «στρατιωτικών» συντακτών, που πια έχουν μετατραπεί σε «κίτρινοι» συντάκτες.

Τα πράγματα πλέον που διακιδεύονται είναι πολύ σοβαρά. Οι Ενώσεις απειλούν να ανατρέψουν «ισορροπίες». Οι Ενώσεις διεκδικούν και κερδίζουν πράγματα που ήταν αδιανόητα μέχρι χθες. Οι Ενώσεις τα βάζουν ανοιχτά με «ιερές αγελάδες», αμφισβητώντας ανοιχτά την «ιερότητα» τους. Οι Ενώσεις δείχνουν ότι έχουν μεγάλη δύναμη, ακριβώς επειδή δεν έχουν έναν-δυο ηγέτες, αλλά υπάρχει ενότητα. Οι Ενώσεις δεν δίνουν τον αγώνα τους σε τηλεοπτικά στούντιο σαν πολιτευτές αλλά έχουν κατέβει στο δρόμο, με το πανό, με τη σημαία και το πλακάτ, και διεκδικούν. Φυσικό λοιπόν είναι όλα αυτά να ενοχλούν και να πολεμούνται με μίσος. 

Δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλο είναι και πόσο μεγάλη επισκεψιμότητα μπορεί να έχει το «στρατιωτικό» site που πρόκειται να γίνει όργανο κάποιου-ων εναντίον των Ενώσεων. Ο «εντολέας» απαιτεί να ριχτεί λάσπη στον ανεμιστήρα και αυτό γίνεται. Χωρίς στοιχεία, χωρίς βάση, χωρίς αποδείξεις. Έτσι απλά γράφουμε μια χαζομάρα και όσο πιάσει. Πολλές φορές μάλιστα (αν όχι όλες), ο συντάκτης είναι πάντα ο ίδιος. Μια προσεχτική μελέτη στο λόγο, στη γραφή, στους νεολογισμούς και το ύφος των δημοσιευμάτων, το αποδεικνύει περίτρανα. Πάντα όμως χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως απόδειξη ή πηγή της δήθεν «είδησης»-λάσπης. 

Δεν θέλουμε να κάνουμε υποδείξεις, άλλωστε δεν είμαστε δημοσιογράφοι και ούτε και αυτός είναι ο ρόλος μας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που είναι αυταπόδεικτα. Δεν λέγεσαι δημοσιογράφος όταν είσαι το όργανο κάποιου. Δεν λέγεσαι δημοσιογράφος όταν κατηγορείς τον οποιοδήποτε χωρίς αποδείξεις. Δεν λέγεσαι δημοσιογράφος όταν πετάς λάσπη χωρίς να έχεις κάποια στοιχεία. Και φυσικά δεν λέγεσαι «στρατιωτικός» συντάκτης-δημοσιογράφος όταν δεν γράφεις ούτε μια γραμμή για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των στρατιωτικών στη Δ.Ε.Θ. παρά προσπαθείς να κάνεις αυθαίρετες «ερμηνείες» γεγονότων, λόγων και πράξεων, στηριζόμενος καθαρά πια όπως φαίνεται από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών είναι εδώ! Είναι Ενωμένες και όχι Δεδομένες… κανενός! Πάντα με Νόμιμους τρόπους και πάντα σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας, δίνουμε μία υπόσχεση. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν ήσυχο, που προσπαθεί να πατήσει πάνω στις πλάτες των στρατιωτικών για να αναδειχτεί προσωπικά. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει χωρίς αγώνα, καμία μας διεκδίκηση. Θα καταγγέλλουμε ονομαστικά αυτούς που πολεμάνε κάποιες Ενώσεις επειδή απλά μπαίνουν εμπόδιο στα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Και φυσικά υποσχόμαστε πως είμαστε δίπλα στον κάθε συνάδελφο, στο κάθε του πρόβλημα, άγχος, αγωνία του και είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά!"
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ