2014-09-09 21:18:07
Φωτογραφία για Αναπάντητο το ερώτημα Δαμαβολίτη για την αρμόδια διαχειριστική αρχή των ολυμπιακών σκηνικών
Στην υπ’ αριθμόν 200/19-6-2014 ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ.Δαμαβολίτη, σχετικά με την εγκατάλειψη των σκηνικών έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μετά την ανεύθυνη στάση των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών – υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθεια του βουλευτή προς αναζήτηση ευθυνών, το Υπουργείο Πολιτισμού παρέπεμψε στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με την σειρά του υπέδειξε την ΕΤΑΔ ως αποκλειστική αρμόδια αρχή – την σκυτάλη παίρνει η ΕΤΑΔ, γνωστοποιώντας με την υπ’ αριθμόν 62871/23.7.22014 επιστολή της ‘ότι ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε αρμοδιότητα σχετικά με τα σκηνικά και συνεπώς καμία ευθύνη συντήρησης αυτών’. Και συνεχίζει τονίζοντας ότι ‘η συντήρηση των ολυμπιακών σκηνικών ανέκαθεν βρίσκονταν υπό την αρμοδιότητα και ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού’.


Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι μέρος των σκηνικών, κατόπιν επιλογής τους από αρμόδια ομάδα του Υπουργείου Πολιτισμού, εκτέθηκαν στο Capital Museum του Πεκίνου το 2007. Παρόλο που ο βουλευτής χαιρετίζει πρωτοβουλίες πολιτιστικής προώθησης της χώρας, επισημαίνει ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα και συντονισμένα οι αρμόδιοι φορείς για την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου εντός της Ελλάδος, όπου θα εκτίθενται τα σκηνικά, εμπλουτίζοντας την καλλιτεχνική-πολιτιστική κληρονομιά μας.

Δυστυχώς, το μόνο σίγουρο είναι ότι καθώς αναζητείται ακόμη η αρμόδια διαχειριστική αρχή, τα ολυμπιακά σκηνικά παραμένουν εγκαταλελειμμένα και εκτεθειμένα στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της φυσιολογικής φθοράς του χρόνου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ