2014-09-10 04:52:10
Φωτογραφία για Εντατικοποίηση των ελέγχων στα ακτινίδια ζητούν οι εξαγωγείς
Με επιστολή προς τα μέλη του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, κ. Γ. Φραγκίστας, εφιστά την προσοχή τους στις προδιαγραφές για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Κε Συνάδελφε,

Θέμα:  Εντατικοποίηση των ελέγχων στα ακτινίδια

Παραθέτουμε το αριθ.3610/108686/1.9.2014 έγγραφο του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εντατικοποίηση των ελέγχων στα ακτινίδια με βάση την αριθ 290524/3.9.2010 Υ.Α (ΦΕΚ 1521/Β/7.9.2010) για τον «καθορισμό τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των εμπορικών προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων…», απόσπασμα της οποίας επισυνάπτουμε, προς ενημέρωσή σας.

Εφιστούμε την προσοχή σας ότι απαιτείται αυστηρή τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών και ειδικότερα ότι κατά την συγκομιδή, για την οποία πρέπει να ορισθεί ημερομηνία έναρξης,  οι καρποί να έχουν αποκτήσει φυσιολογικά βαθμό Brix τουλάχιστον 6,2 για να μην θιγεί η φήμη της ποιότητος των ελληνικών ακτινιδίων.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα κρούσματα συγκομιδής άωρων και ακατάλληλων προϊόντων και δεν θα υπάρξει διακίνηση τους προς τις καταναλωτικές αγορές. Επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε τη φήμη του σημαντικότατου αυτού εξαγώγιμου προϊόντος, θα πρέπει να ενημερώνονται οι  αρμόδιες εποπτικές Αρχές για κάθε σχετική παραβίαση που θα υποπέσει τυχόν στην αντίληψή σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ