2014-09-10 14:08:25
Φωτογραφία για Κύρια σημεία εισήγησης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας των χωρών της Ε.Ε.
Στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, εκπροσώπησε την Ελλάδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην εισήγησή του ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε την επικαιρότητα και αναγκαιότητα των πολιτικών στον τομέα της άμυνας υπό το πρίσμα των συνεχόμενων αναταραχών, αστάθειας και εξελίξεων. Αναφέρθηκε στο τόξο αστάθειας που διατρέχει την περιοχή, από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία και αποτελεί πηγή συνεχόμενων κινδύνων για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενισχυμένη συνεργασία στους τομείς ανταλλαγής πληροφοριών και κυβερνοάμυνας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον λεγόμενο υβριδικό πόλεμο που απαιτεί μελετημένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις, ενώ τόνισε την ανάγκη εγρήγορσης απέναντι στα φαινόμενα σκοταδισμού και αγριότητας που συνιστά η δράση του λεγομένου ισλαμικού κράτους. Μια δράση που προσβάλει τις θεμελιώδεις αξίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δημιουργεί ανθρωπιστικές κρίσεις και κύματα απελπισμένων προσφύγων.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία ως μια προϋπόθεση για μια ισχυρή πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε. και στην ανάγκη ανάδειξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, την δράση του οποίου εξήρε.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ευχή και βεβαιότητα ότι η ιταλική Προεδρία, που συνεχίζει το έργο της ελληνικής Προεδρίας, μεταξύ άλλων και στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας, θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ