2014-09-10 14:28:06
Φωτογραφία για Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη: Βρέθηκε επιστύλιο πίσω από τις Καρυάτιδες...
Νέα συγκλονιστικά ευρήματα έρχονται και πάλι στο φως από τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τις Καρυάτιδες βρέθηκε επιστύλιο,το οποίο είναι σπασμένο σε 3 κομμάτια.

Το κομμάτι που είναι προσαρτημένο στον τοίχο έχει πλάτος 80εκ με 1 μ., ενώ έχουν αποκαλυφθεί 15 εκατοστά από το ύψος του. Το επιστύλιο φέρει μπλε και κόκκινο χρώμα, ενώ υπάρχει ορθομαρμάρωση που μαρτυρεί την πολυτέλεια του τάφου και φαίνεται να εντυπωσιάζει ακόμη και τους ίδιους τους αρχαιολόγους.

Στον θάλαμο που βρίσκεται πίσω από τις Καρυάτιδες, υπάρχει αμμώδες χώμα το οποίο φθάνει σε ύψος μέχρι και 70 εκατοστά απόσταση από την οροφή.

Πιθανολογείται ότι το χώμα μεταφέρθηκε από το ποτάμι από τους κατασκευαστές του τάφου, καθώς δεν φαίνεται να είναι διαταραγμένο.

Όσον αφορά τις Καρυάτιδες, υπάρχει η πιθανότητα ένα κομμάτι της οροφής να κατέρρευσε χτυπώντας τη μία από τις δύο στο πρόσωπο, βρίσκοντας νεύρο στο μάρμαρο και προκαλώντας το σπάσιμο του προσώπου της. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν να βρουν τα θραύσματα μέσα στο χώμα προκειμένου να την αποκαταστήσουν, ενώ ευελπιστούν να βρουν και σπασμένα κομμάτια της οροφής πίσω από τις καρυάτιδες στον θάλαμο, στον οποίο όμως ακόμη δεν έχουν πρόσβαση και ορατότητα.


Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο επιγραφές που βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο μουσείο της Αμφίπολης, κάτι όμως που διαψεύδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και τους υπευθύνους.

Να σημειωθεί ότι τα αυξημένα μέτρα της αστυνομίας στην Αμφίπολη στοχεύουν στην διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς των ευρημάτων που καθημερινά αποκαλύπτονται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ