2014-09-10 18:55:32
Φωτογραφία για Στρατηγική τζιχαντιστών και ΗΠΑ
Άντης Λοΐζου

Οι Τζιχαντιστές δεν έχουν αρχίσει τον ένοπλο αγώνα τους για δημιουργία του Χαλιφάτου ούτε τυχαία ούτε πρόχειρα, αλλά πολύ μελετημένα και οργανωμένα , έχοντας Στρατηγικό σχέδιο με βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Οι Τζιχαντιστές αποτελούν την διάδοχο κατάσταση της ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ, που κακώς οι ΗΠΑ είχαν την ψευδέσθηση ότι με τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν θα διελύετο. Ακόμα και για τους πλέον αφελείς θα αναδιοργανωνόταν και θα εσυνέχιζε υπό την αρχηγία του Αιμάν Αλ Ζαουάχρι υπαρχηγού του Οσάμα Μπίν Λάντεν.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η δράση των Τζιχαντιστών, η οποία:

      1. Άρχισε με την Αραβική Άνοιξη σε χώρες όπου μπορούσε να επικρατήσει, με αποτυχία στην Αίγυπτο λόγω της έγκαιρης επέμβασης του στρατού και στη Συρία με την άμεση και αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Άσσαντ.

      2. Αδιαμφισβήτητα πίσω από τους Τζιχαντιστές υπάρχουν αθέατοι ισχυροί χρηματοδότες με συμφέροντα.


      3. Από τη μέχρι τώρα πορεία των Τζιχαντιστών διαφαίνονται τα παρακάτω:

         Α. Η άριστη προετοιμασία τους με στρατολόγηση εθελοντών από όλο τον κόσμο και μάλιστα και τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υποτίθεται, ότι οι φανατικοί Ισλαμιστές είναι υπό συνεχή παρακολούθηση.

        Β.  Η ύπαρξη στρατηγικού σχεδίου με απόλυτη εφαρμογή των ακολούθων αρχών πολέμου :

            1. Επιλογή του σκοπού και εμμονή σ΄αυτόν.

            2.  Επιθετικό πνεύμα.

            3.  Ενότητα Διοικήσεως.

            4. Ελιγμός.

            5. Απλότητα.

            6. Αιφνιδιασμός.

            7. Ασφάλεια.

            8. Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων.

Η καρδιά των συγκρούσεων βρίσκεται στη Συρία και στο Ιράκ, ως εκ τούτου εκτιμώ ότι οι ΗΠΑ και οι συμμαχοί τους πρέπει να εξασφαλίσουν επιπλέον συμμαχία με το Ιράν, τη Συρία και φυσικά να προσεγγίσουν την Ρωσία , η οποία επηρεάζει άμεσα τις εν λόγω χώρες, των οποίων το οπλοστάσιο είναι κατ΄εξοχήν Ρωσικό και οι οποία δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τις απειλές του Αιμάν Αλ Ζαουάχρι ότι θα προκαλέσει κτυπήματα στην Αμπχαζία. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Ιράν διαθέτει εκτός των άλλων και πολύ παλαιά άρα και μάλλον αναξιόπιστα από πλευράς αποτελεσματικότητας οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ. Εκτιμώ ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στα αρχικά στάδια δεν θα εμπλακούν σε πόλεμο με χερσαίες δυνάμεις ( για τις ΗΠΑ εφαρμόζοντας το δόγμα του Γκάσπαρ Γουάινμπέργκερ ) για πολλούς λόγους, αλλά θα περιοριστούν σε από αέρος προσβολές με όπλα και πυρομαχικά ακριβείας, σε αποστολή εκπαιδευτών προς τους στρατούς της Συρίας και του Ιράν, σε  αποστολή όπλων και πυρομαχικών και φυσικά συνεχή παροχή νωπών πληροφοριών για τις θέσεις και  δραστηριότητες των Τζιχαντιστών. Δεν πρέπει να αποκλείεται στον τομέα τις παροχής των πληροφοριών να εμπλακεί και το Ισραήλ.

Εκτιμώ ότι για την αντιμετώπιση και πλήρη εξόντωση των Τζιχαντιστών θα πρέπει να εφαρμοσθεί στρατηγική ενός πολέμου τριβής και εξουθενώσεως, και παράλληλα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση ώστε να αποτρέψουν κτυπήματα των Τζιχαντιστών στο έδαφός τους, που κατά την γνώμη μου ήδη έχουν προσχεδιασθεί και πιθανόν προετοιμασθεί. Τον πόλεμο εξουθενώσεως θα τον διεξάγουν, οι Κούρδοι του Ιράκ, οι νόμιμες Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ( ΕΔ ) και ενδεχομένως οι Ιρανικές ΕΔ, εάν η διπλωματία των ΗΠΑ εργασθεί ορθά προς την κατεύθυνση αυτή δίδοντας τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Από την επιτυχή κατάληξη του πολέμου εναντίον των Τζιχαντιστών είναι δυνατόν να επιλυθούν διαφορές μεταξύ κρατών που  τώρα είναι εχθρικά μεταξύ τους καθόσον  η συνεργασία τους με τις ΗΠΑ για την καταστολή της δράσης των τζιχαντιστών θα επιτρέψει να δημιουργηθούν ευνοικές συνθήκες προς τούτο.

Τέλος οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καθώς και οι άλλες εμπλεκόμενες χώρες θα πρέπει να αναζητήσουν τους λόγους που οδήγησαν στον πόλεμο αυτό τους Τζιχαντιστές και οι οποίοι  κατά την άποψή μου είναι τελείως διαφορετικοί από τους  προβαλλόμενους  θρησκευτικούς και τους οποίους θα επιχειρήσω να αναλύσω σε μελλοντική μου αναφορά.

Λυθροδόντας, 8 Σεπτεμβρίου 2014                                 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ