2014-09-10 22:05:08
Φωτογραφία για «Κόκκινο» καμπανάκι στις ασφαλιστικές από την μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέο πονοκέφαλο προκαλούν στην Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά οι μειώσεις των επιτοκίων που ανακοίνωσε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ευρωζώνη, καθώς θα αναγκαστούν εκ νέου σε αναδιαρθρώσεις επενδυτικών κεφαλαίων .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκαλείται στις ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν και διαχειρίζονται συνταξιοδοτικά προγράμματα, όπου έχουν δεχθεί μειώσεις στις αποδόσεις των επενδυτικών τους κεφαλαίων την τελευταία τριετία και τώρα καλούνται μετά την απόφαση της ΕΚΤ, να πάει το βασικό επιτόκιο στο 0,05%, να προχωρήσουν εκ νέου σε αναδιαρθρώσεις.

Επιπλέον όπως επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς η μείωση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη έρχεται σε μια περίοδο που η ασφαλιστική αγορά προετοιμάζεται για Solvency II .

Μάλιστα το θέμα των επιτοκίων και στο παρελθόν είχε επισημανθεί από την ένωση των ασφαλιστικών εταιριών της Γερμανίας, που είχε θέσει ζητήματα που αφορούν τις αποδόσεις επενδυτικών τους κεφαλαίων, σε σχέση με το μέλλον των συνταξιοδοτικών προγράμματα που διαχειρίζονται.


Στην Ελλάδα οι άμεσες παρενέργειες από την μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ αφορούν κύρια συνταξιοδοτικά προγράμματα που έχουν προϋπολογιστεί για παροχή συντάξεων με εγγυημένες αποδόσεις της τάξης του 3,35% .

Ετσι ασφαλιστικές εταιρίες θα κληθούν τώρα να δουν την άμεση αναδιάρθρωση των επενδυτικών τους κεφαλαίων και κύρια αυτές που επένδυαν σε προθεσμιακές καταθέσεις με στροφή προς άλλα επενδυτικά εργαλεία με μεγαλύτερο ρίσκο για καλύτερες αποδόσεις.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία χρόνια ότι οι αποδόσεις των συνταξιοδοτικών συμβολαίων διαμορφώνονται κάτω του 2%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ