2014-09-11 20:30:38
Φωτογραφία για Ισόβια στους δολοφόνους του facebook - Το ξέσπασμα και η κατάρα της μάνας
Με πολλές διακοπές από την έδρα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και εντάσεις από τους συγγενείς τελείωσε προχθες το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των «δολοφόνων του facebook», που κράτησε οκτώ ημέρες. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 12 ετών στους τρεις άνδρες που σκότωσαν τον 30χρονο Γιώργο Κοτσιλίδη, τον Απρίλιο του 2013. Η μοναδική στην οποία το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, προκαλώντας την αγανάκτηση των συγγενών του θύματος, ήταν η περιβόητη γυναίκα-αράχνη.

Το δικαστήριο επέβαλε την ίδια βαριά ποινή στους Γιώργο Μάρκου, Δημήτρη Θεοδώρου και Κωνσταντίνο Αραπάκη, καθώς κρίθηκαν από τους δικαστές ως κύριοι υπαίτιοι της δολοφονίας του 30χρονου, καθώς και της ληστείας με λεία 139.000 ευρώ και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών. Στην 24χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 ετών, λόγω της καλής συμπεριφοράς που υπέδειξε μετά την εγκληματική πράξη.


Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μάνας και της γυναίκας του κατηγορούμενου Γιώργου Μάρκου, οι οποίες επιτέθηκαν φραστικά στην 24χρονη και προσπάθησαν να τη λιντσάρουν, αφού τη θεωρούν ως κύρια υπαίτια για την εμπλοκή του 20χρονου στη δολοφονία.

«Τον έμπλεξες»

Οπως είχε αναφερθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψής τους, ο Γιώργος Μάρκου και η Αλεξάνδρα Σταματάκη διατηρούσαν παράνομο ερωτικό δεσμό.

«Εσύ τον έμπλεξες... Εσύ ήσουν η καταστροφή του!» φώναζε δυνατά η μητέρα του Γιώργου Μάρκου.

Οπως αποδείχτηκε, με τις απολογίες τους πριν από μία εβδομάδα οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν κατάφεραν να πείσουν, ούτε τελικά να μπερδέψουν τους δικαστές, οι οποίοι θέλοντας να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση ερεύνησαν κάθε πτυχή της δολοφονίας. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την οικογένεια και τη μνήμη του 30χρονου άνδρα, που είχε βρεθεί από τον πατέρα του μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα με μονωτική ταινία, ένα κομμάτι της οποίας οι δράστες το είχαν περάσει στον λαιμό και στο στόμα του.

Οσο και αν προσπάθησαν στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων να πείσουν το ακροατήριο να αναγνωρίσει στους πελάτες τους ελαφρυντικά στοιχεία, δεν τα κατάφεραν. Το καλοστημένο σχέδιο της δολοφονίας με τη «μαϊμού» ερωμένη μέσω facebook και των ερωτικών μηνυμάτων απέδειξε την ενοχή και των τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων.

Την απόφαση του δικαστηρίου άκουσαν με ανακούφιση αλλά και με δάκρυα στα μάτια οι γονείς του Γιώργου Κοτσιλίδη, οι οποίοι, αν κι εμφανώς πικραμένοι και στενοχωρημένοι από τον χαμό του γιου τους, αισθάνθηκαν δικαιωμένοι από την κατάληξη της δικής, καθώς και από τις ποινές που επιβλήθηκαν στους δολοφόνους του παιδιού τους. «Την κατάρα μου να 'χετε... Να σαπίσετε σαν τα σκουλήκια στα κελιά σας! Μας καταστρέψατε...» φώναξε η χαροκαμένη μάνα αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης και ξέσπασε σε λυγμούς στις αγκαλιές του συζύγου της και της κόρης της.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ