2014-09-12 20:14:37
Φωτογραφία για Ο ΚΑΡΕΜΠΕ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ UEFA!
Η UEFA ξεκινά ένα πρόγραμμα για ίσες ευκαιρίες για όλους τους παίκτες, ανεξαρτήτως προέλευσης και υπόβαθρου. Ο Καρεμπέ εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, θα είναι ένας από τους επικεφαλείς του!

Τι πιο τιμητικό για τον Ολυμπιακό από το γεγονός πως η UEFA τοποθέτησε ως κεντρικό πρόσωπο της... καμπάνιας της για το πρόγραμμα των ίσων ευκαιριών (για παίκτες διαφορετικής προέλευσης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο) τον Κριστιάν Καρεμπέ. Ο σύμβουλος στρατηγικής του Θρύλου μίλησε για την αξία του πρότζεκτ των «αρχηγών της αλλαγής» και των πρεσβευτών του. Ένα πρότζεκτ στο οποίο η UEFA δίνει μεγάλο βάρος.

Υπάρχει μάλιστα και σχετικό βίντεο που ανέβηκε με τις τοποθετήσεις του Καρεμπέ στο site της Ομοσπονδίας. Για το πρόγραμμα αυτό και την μεγάλη επιθυμία της UEFA για να πετύχει μίλησε και ο Μισέλ Πλατινί. Στόχος των αρμοδίων της UEFA θα είναι η προώθηση της διαφορετικότητας μέσα στο άθλημα αλλά και η... ενίσχυση παικτών που έχουν άλλου τύπου υπόβαθρο. Να έχουν δηλαδή τις ίδιες ευκαιρίες.


Επίσης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr" θα επιδιώξει μέσω αυτής της διαδικασίας την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανέθεσε λοιπόν σε ορισμένες προσωπικότητες το ρόλο των υπευθύνων αυτού του προγράμματος, δίνοντάς τους τον τίτλο του πρεσβευτή. Μεταξύ αυτών είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ, που δεν έκρυψε το πόσο υπερήφανος νιώθει και το πόσο αποφασισμένος είναι για να κάνει τα πάντα προκειμένου να πετύχει το πρόγραμμα.

Όπως σημείωσε για το πρόγραμμα αυτό ο πρόεδρος της UEFA οι μελέτες δείχνουν ότι η διαφορετικότητα στον χώρο εργασίας μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα και τις επιδόσεις ενός ατόμου, συμπληρώνοντας πως η καμπάνια της UEFA για τον σεβασμό, ενθαρρύνει τις αξίες και τα ιδανικά. Οι «αρχηγοί των αλλαγών» θα εκπαιδευτούν κατάλληλα για να υπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα και να συνδράμουν στην επιτυχία του. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν μέσα από τις 54 Ομοσπονδίες που είναι μέλη της UEFA, όπως και άλλους φορείς που έχουν σχέση με μειονότητες.

Ο Πλατινί ανέφερε ακόμα ότι... «στο πρώτο σκέλος θα συμμετάσχουν 18 άτομα και ο καθένας θα κληθεί να αναπτύξει ένα άλλο θέμα. Πέντε τομείς εφαρμογής έχουν εντοπιστεί: αναπηρία, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα και σεξουαλικός προσανατολισμός. Οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του προγράμματος θα επιλεγούν τον Οκτώβριο και θα υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση τον Ιανουάριο, ενώ η δουλειά τους θα γίνει την άνοιξη.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος αυτού θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τους αξιωματούχος της UEFA».

H UEFA θα στηρίξει με κάθε τρόπο το νέο αυτό πλάνο. Το πρόγραμμα και όπως θα διαμορφωθεί στην πορεία. Για να γίνουν πράξη όλα όσα θέλει η Ομοσπονδία θα πρέπει βέβαια να αλλάξει η κουλτούρα αρκετών ανθρώπων και να μην υπάρχουν διαχωρισμοί. Να διαφοροποιηθεί η προσέγγισή τους όχι μόνο σχετικά με το ποδόσφαιρο αλλά και την αντιμετώπιση της όποιας διαφορετικότητας μέσα από αυτό.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Η κυβέρνηση ξεγυμνώθηκε»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Η κυβέρνηση ξεγυμνώθηκε»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ